Γιορτή του σινεμά: Δείτε όποια ταινία θέλετε με τα παιδιά σας μόνο με 2 ευρώ

Γιορτάστε τις Δήμητρες και τους Δημήτρηδές σας βλέποντας μια ταινία στο σινεμά.

Γιορτή του σινεμά: Δείτε όποια ταινία θέλετε με τα παιδιά σας μόνο με 2 ευρώ
Bigstock

Στις 26 Οκτωβρίου η Ελλάδα μετατρέπεται για δεύτερη χρονιά σε ένα τεράστιο σινεμά και υποδέχεται τη Γιορτή του Σινεμά. Για μία μόνο ημέρα, όλες οι ταινίες, σε όλες τις αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα θα έχουν ενιαίο εισιτήριο 2€.

giorti-tou-sinema-poster.jpg

Τα οφέλη να βλέπετε μαζί με τα παιδιά σας ταινίες στο σινεμά

Η παρακολούθηση ταινιών μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας και φυσικά να αδειάσουμε το μυαλό μας από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Για τα παιδιά, η παρακολούθηση ταινιών έχει επίσης κάποια οφέλη και εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικά από αυτά παρακάτω.

  • Δημιουργία επίγνωσης

Συνήθως, η ιστορία στην ταινία εγείρει ζητήματα που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό, τη χώρα ή τη γλώσσα.

  • Εμπνέει τα παιδιά

Κάθε ταινία έχει χαρακτήρες των οποίων οι ρόλοι είναι θετικές και αντικρουόμενες ιστορίες που μεταδίδουν κάποιο μήνυμα. Τα παιδιά εμπνέονται πολλές φορές από τους χαρακτήρες αυτούς και ταυτίζονται.

pop-corn-ofeli-gia-paidia-5.jpg
  • Βοηθά στην ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων

Οι ταινίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών. Ενισχύουν την αντιληπτική ικανότητα ενός παιδιού και το βοηθούν στην κοινωνική, συναισθηματική και σωματική ανάπτυξη.

  • Τα παιδιά διασκεδάζουν με πολλούς τρόπους

Οι ταινίες είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα για μικρούς και μεγάλους. Μερικές φορές τα παιδιά αισθάνονται κουρασμένα με τα πράγματα στο σχολείο, οπότε βλέποντας ταινίες αισθάνονται ελεύθερα για μια στιγμή. Όταν παρακολουθούν μια ταινία, ο εγκέφαλός τους απελευθερώνει τις ορμόνες του στρες και τις αντικαθιστά με ενδορφίνες. Οι ενδρορφίνες θεωρούνται το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης και αποτελούν ισχυρότατο παυσίπονο - εκατό φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη. Η δράση τους είναι ιδιαιτέρως ευεργετική, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση εξουδετερώνοντας τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες και ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Γνωρίζοντας τα οφέλη τώρα πια δεν έχετε παρά να πάρετε τα παιδιά σας, να διαλέξετε να δείτε μια ταινία στο πλησιέστερο σινεμά και να την απολαύσετε αγκαλιά.

με πληροφορίες από το kinderfieldhighfield.sch.id

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved