Χοληστερίνη και γιορτινό τραπέζι! Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε και ποιες όχι!

Τα γιορτινά τραπέζια έχουν όλα τα καλά! Απίστευτες λιχουδιές, μπόλικο φαγητό και λαχταριστά γλυκά!

Χοληστερίνη και γιορτινό τραπέζι! Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε και ποιες όχι!

Καλό θα ήταν βέβαια όσοι από σας έχετε πρόβλημα με την χοληστερίνη σας, να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Σας παρουσιάζουμε μερικές από τις τροφές που είναι φίλες με την χοληστερόλη σας, αλλά και κάποιες που είναι αιώνιοι εχθροί.

Τα ζυμαρικά δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά κάνουν καλό και για την χοληστερόλη. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχουν, βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών αλλά και στον έλεγχο της ινσουλίνης. Έτσι μειώνονται τα επιβλαβή επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.

Μία νέα μελέτη έδειξε, ότι η κατανάλωση αυγών αυξάνει την καλή χοληστερόλη, αλλά όχι την κακή.

Το χάμπουργκερ με βοδινό κρέας, περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ωμέγα-6. Έτσι διασφαλίζεται η καλή και σωστή λειτουργία της καρδιάς.

Τα αμύγδαλα είναι απαραίτητα για μία καλή χοληστερόλη. Η σοκολάτα υγείας, επίσης μειώνει την κακή χοληστερόλη, τον κίνδυνο θρομβώσεων, ενώ αυξάνει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο.

Όπως υπάρχουν οι καλές τροφές έτσι υπάρχουν και οι κακές, όπως προαναφέραμε. Μία από αυτές είναι η κατανάλωση εκτρεφόμενων ψαριών, τα οποία μπορεί να κάνουν ζημιά σε ανθρώπους που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Όχι όμως όταν πετάτε την φλούδα και προσθέτετε στο μήλο γλυκαντικές ουσίες.

Σύμφωνα με την αμερικανική ένωση καρδιολόγων, η σόγια δεν είναι από τις τροφές που ενδείκνυται για τη μείωση της κακής χοληστερόλης. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν, ότι αποθηκεύεται λίπος με την κατανάλωση σόγιας.

Προτού ωστόσο αλλάξετε το καθημερινό σας διαιτολόγιο, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και έναν ειδικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved