Tips για μαμάδες: Πώς να ραντίσετε χωρίς χημικά τα φυτά σας

Έχετε παιδιά; Με τι μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά σας με ασφάλεια ώστε να μην αγχώνεστε αν θα τα πειράξουν ή όχι.

Tips για μαμάδες: Πώς να ραντίσετε χωρίς χημικά τα φυτά σας

Αν διαθέτετε κήπο ή αυλή ή έχετε φυτά σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας και θέλετε να προφυλάξετε τα φυτά σας από έντομα που συνηθίζουν να τα καταστρέφουν ανοίγοντας τρύπες, σίγουρα χρειάζεστε κάτι αποτελεσματικό για να απαλλαγείτε από αυτά.

Αν λοιπόν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακο, επειδή τα παιδιά σας γυρνούν από δω και από εκεί και έρχονται σε επαφή με τα φυτά και τα λουλούδια σας, τότε θα πρέπει να καταφύγετε σε μια φυσική λύση.

Τι μπορείτε να κάνετε; Ιδού 4 μικρά μυστικά

Φρέσκο θυμάρι

rantisma xoris ximika sto spiti ta fita 1

Κι όμως το θυμάρι, κάνει θαύματα. Βράστε 5-8 λεπτά μισό κιλό φρέσκο ή ξερό θυμάρι σε τρία λίτρα νερό. Αφού κρυώσει βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ραντίστε με αυτό τα φυτά σας.

Σκόρδο και κρεμμύδι

rantisma xoris ximika sto spiti ta fita 2

Τι; Δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, έτσι δεν είναι; Ο ζωμός από σκόρδο και κρεμμύδι δρα κατά των μυκητιάσεων και ακάρεων. Σε ένα λίτρο νερό βάλτε 20-50 γραμμάρια σκόρδο και κρεμμύδι σε φέτες. Αφήστε τα για 5 μέρες και στη συνέχεια σουρώστε. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα φυτά σας.

Τσουκνίδα

rantisma xoris ximika sto spiti ta fita 4

Μια αποτελεσματική λύση, είναι αυτή με τη χρήση τσουκνίδας. Ο ζωμός τσουκνίδας θεωρείται πολύ αποτελεσματικός , γιατί σκοτώνει τη μελίγκρα και τα ακάρεα. Σε ένα λίτρο νερό βράστε λίγα φύλλα και βλαστούς τσουκνίδας και ψεκάστε με αυτό τα φυτά σας. Χρησιμοποιείστε το επίσης και ως λίπασμα, γιατί ενισχύει τα φυτά και τα βοηθάει να αναπτυχθούν σωστά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved