Φτιάξτε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο και γούρια, από αλατοζύμη

Δείτε πώς θα φτιάξετε με τα παιδιά σας εύκολα και οικονομικά, πανέμορφα στολίδια για το δέντρο και γούρια, από αλατοζύμη!

Φτιάξτε πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο και γούρια, από αλατοζύμη

Αυτά τα Χριστούγεννα δεν χρειάζεται να ξοδευτείτε. Μπορείτε να στολίσετε το δέντρο, και όχι μόνο, αλλά και να κάνετε δώρο πανέμορφα γούρια, στα αγαπημένα σας πρόσωπα, εύκολα, οικολογικά, με μεράκι, μα πάνω απ’ όλα οικονομικά. Μπείτε στην κουζίνα με τα παιδιά σας και φτιάξτε μόνοι σας τα στολίδια και τα γούρια, βάζοντας μπόλικη φαντασία. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν τη διαδικασία κι εσείς θα ενθουσιαστείτε με το πόσο εύκολα, μπορείτε να τα φτιάξετε.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι να φτιάξετε την αλατοζύμη, που είναι και το βασικό υλικό.

Συνταγή για αλατοζύμη

½ κούπα του τσαγιού αλάτι ψιλό
½ κούπα του τσαγιού νερό
1 ½ κ.σ αλεύρι

*Αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα στολίδια ή γούρια αυξάνετε την ποσότητα ως εξής: 1 δόση αλάτι, 1 δόση νερό, 3 δόσεις αλεύρι.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι και προσθέτετε σταδιακά το νερό, κατόπιν, ζυμώνετε. Αν δείτε ότι η ζύμη είναι σκληρή, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη.
Για να είναι χρωματιστή η ζύμη σας, τη χωρίζετε σε μικρά κομμάτια και προσθέτετε τέμπερα. Ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσει ένα ομοιόμορφο χρώμα.
Φανταστείτε πώς είναι σαν πλαστελίνη, οπότε μπορείτε να φτιάξετε τα σχέδια που επιθυμείτε. Τα κουπατ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα, θα σας βοηθήσουν πολύ, για τα στολίδια.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

*Εναλλακτικά, μπορείτε να χρωματίσετε τη ζύμη, μετά το ψήσιμο χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα. Από εκεί και πέρα, αφού είναι έτοιμη μπορείτε να τα στολίσετε, όπως εσείς θέλετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved