Σπιτικό ταλκ για παιδιά! Κι όμως μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας

Πολλές είναι εκείνες οι μαμάδες που ψάχνουν στο διαδίκτυο diy προϊόντα που είναι κατάλληλα για το δερματάκι του παιδιού τους.

Σπιτικό ταλκ για παιδιά! Κι όμως μπορείτε να το φτιάξετε μόνες σας

Για αυτό και υπάρχουν αρκετές συνταγές στο διαδίκτυο για να μπορέσει μία μαμά να φτιάξει το δικό της παιδικό ταλκ ή παιδική πούδρα (πείτε το όπως θέλετε) για το μωρό της. Το δερματάκι του μωρού είναι ευαίσθητο και για αυτό χρειάζεται και την κατάλληλη προστασία ειδικά κατά την αλλαγή της πάνας.

Γιατί μια μαμά όμως να φτιάξει τη δική της σπιτική παιδική πούδρα;

Για να προστατέψει το δερματάκι του παιδιού της, για λόγους οικονομίας και για λόγους διασκέδασης. Είναι πραγματικά τόσο εύκολο να φτιάξει μια μαμά το δικό της παιδικό ταλκ.

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε βρεφική πούδρα;

4 κ.τ.σ corn flour
2 κ.τ.σ άνθη χαμομηλιού αποξηραμένα
1 κ.τ.σ σκόνη από ρίζα ίριδας
1/2 κ.τ.γ potassium alum (Πρόκειται για ανθιδρωτικό, το οποίο περιέχει μια χημική ένωση του αλουμινίου, γνωστή ως alum, το οποίο συνήθως είναι potassium alum ή αλλιώς potash alum ή potassium aluminum sulfate. Η χημική αυτή ένωση δεν είναι τεχνητά κατασκευασμένη αλλά υπάρχει στη φύση. Κάποιες φορές το υλικό αυτό είναι σε «κρυσταλλική» μορφή και διαφημίζεται ως «κρύσταλλος»).

Βίντεο: Δείτε πώς φτιάχνονται τα σπιτικά μωρομάντηλα!

Πώς θα φτιάξετε τη βρεφική πούδρα

Βάλτε το χαμομήλι στο multi και κάντε το σκόνη. Έπειτα αναμίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάλτε τα σε ένα παλιό μπουκάλι από ταλκ ή σε ένα απλό, καθαρό πλαστικό μπουκάλι, που θα έχει τρυπούλες στο καπάκι για να πέφτει η σκόνη.

πηγή συνταγής: ecofriendlykids.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Βρεφική πούδρα: Δείτε τι χρησιμότητα έχει στις μαμάδες!
Η παιδική πούδρα έχει πολλές χρήσεις. Δείτε ποιες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved