Τέσσερα εύκολα μουσικά όργανα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες για να απασχολήσετε το παιδί σας

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όσο πιο νωρίς ξεκινήσει ένα παιδί να ασχολείται με τη μουσική τόσο το καλύτερο είναι για εκείνο. Για την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, ακόμα και αν αυτό είναι να χτυπάει τις κατσαρόλες μεταξύ τους για να καταλάβει τι ήχο παράγουν, απαιτείται συντονισμός μεταξύ χεριών και οπτικού-ακουστικού ερεθίσματος.

Τέσσερα εύκολα μουσικά όργανα που μπορείτε να φτιάξετε μόνες για να απασχολήσετε το παιδί σας

Η έναρξη μουσικής εκπαίδευσης βοηθά επιπλέον και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων χεριού-ματιού και ακοής. Εδώ θα βρείτε 4 μουσικά όργανα που μπορείτε να φτιάξετε με το παιδί σας.

1. Ρολό χαρτί:

ρολο χαρτι

Για αυτό το διασκεδαστικό όργανο, θα χρειαστείτε ένα ρολό από το τελειωμένο χαρτί υγείας. Παίρνετε ένα κομμάτι λεπτού χαρτιού (λαδόκολλας ή ριζόχαρτου) και κλείνετε την μια ανοιχτή πλευρά του ρολού καιτη στερεώνετε με ένα λαστιχάκι. Ανοίγετε τρύπες πάνω στο χαρτί και μία «ντουντούκα» είναι έτοιμη για να φωνάζει το μωρό σας.

2. Ξυλόφωνο από νερό:

pothria

Γεμίστε κάποια ποτήρια με διαφορετικές ποσότητες νερού και ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε διάφορα χρώματα. Τοποθετήστε τα ποτήρια στη σειρά από τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού στη μικρότερη. Χτυπήστε ελαφρά με ένα ξύλινο ή μεταλλικό κουτάλι για να δημιουργήσετε μουσική.

3. Μαράκες από πλαστικά αυγά:

plastika ayga

Συλλέξτε πλαστικά αυγά, αυτά που ανοίγουν στη μέση και γεμίστε τα με άμμο, ρύζι, χάντρες, φασόλια, φακές ή οτιδήποτε κάνει θόρυβο και αφήστε τα παιδία να πειραματιστούν με τους ήχους που παράγουν τα διαφορετικά υλικά. Φροντίστε να κολλήσετε τα αυγά σας, αν δεν θέλετε να γεμίσει το πάτωμα με άμμο ή ρύζι.

4. Ντέφι από καπάκια μπουκαλιών:

μουσικα οργανα

Μαζέψτε καπάκια μεταλλικά από μπουκάλια μπύρας ή αναψυκτικών και ισιώστε τα με τη βοήθεια ενός σφυριού. Στη συνέχεια ανοίξτε μια τρύπα στη μέση από το κάθε καπάκι και περάστε ένα κορδόνι. Σε ένα χάρτινο πιάτο ανοίξτε τρύπες περιμετρικά και δέστε όσα καπάκια θέλετε. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κουδουνάκια αντί για καπάκια και το ντέφι είναι έτοιμο για να ξεσηκώσει τα μικρά σας και γιατί όχι και εσάς!

Αυτά τα απλά σπιτικά μουσικά όργανα είναι γρήγορα και εύκολα. Θα απολαύσετε την κατασκευή τους και θα βοηθήσουν το παιδί σας να μάθει περισσότερα για τη δημιουργία μουσικής και τους ήχους αυτών των οργάνων!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved