Μην πετάτε τα κουτιά δημητριακών - Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε (βίντεο)

Τελείωσαν τα δημητριακά; Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις χάρτινες συσκευασίες τους

Μην πετάτε τα κουτιά δημητριακών - Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε (βίντεο)

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία ωφέλιμη δραστηριότητα που λατρεύουν όλα τα παιδιά. Φτιάχνοντας κατασκευές, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνουν να συγκεντρώνονται και ενισχύουν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους και οι δημιουργίες τους τα γεμίζουν περηφάνια και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους.

Μέσα από την κατασκευή χειροτεχνιών ωστόσο, μπορείτε να περάσετε και σημαντικά μηνύματα στα παιδιά σας, όπως αυτό για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και να καλλιεργήσετε έτσι την οικολογική του συνείδηση του μικρού σας ήδη από την μικρή του ακόμα ηλικία.

Η πρότασή μας για σήμερα είναι τρεις εντυπωσιακές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε αξιοποιώντας τα χάρτινα κουτιά των δημητριακών που έχουν τελειώσει:

Μολυβοθήκη ζωάκι

Μία εντυπωσιακή κατασκευή που το παιδί σας θα μπορεί να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα υλικά που θα χρειαστείτε, καθώς και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να τη φτιάξετε.



Κουτιά οργάνωσης

Μία εξίσου χρήσιμη κατασκευή για το παιδικό δωμάτιο. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε τα δικά σας DIY κουτιά οργάνωσης με μία χάρτινη συσκευασία δημητριακών και μερικά ακόμη υλικά.



Χάρτινο σπιτάκι

Αξιοποιήστε το χάρτινο κουτί των δημητριακών και φτιάξτε ένα άκρως εντυπωσιακό σπιτάκια. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα υλικά που θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved