Πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών μέσα στο σπίτι (vids)

#Μένουμε_σπίτι και φροντίζουμε να απασχολούμε τα παιδιά με διασκεδαστικά παιχνίδια.

Πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 ετών μέσα στο σπίτι (vids)

Mετά από τόσες μέρες εγκλεισμού στο σπίτι η βαρεμάρα των παιδιών έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Όμως και η υπομονή των γονιών δοκιμάζεται καθώς έχουν στερέψει από ιδέες και δεν μπορούν να σκεφτούν με ποιους άλλους τρόπους να απασχολήσουν τα παιδιά τους.

Επειδή αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα και απασχολεί όλους τους γονείς, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε ιδέες απασχόλησης των παιδιών μέσα στο σπίτι ανά ηλικίες.

Χθες σας παρουσιάσαμε προτάσεις για παιδιά ηλικίας από 1 έως 3 ετών και σήμερα συνεχίζουμε με δραστηριότητες για παιδιά από 3-5 ετών. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά μπορούν να είναι δημιουργικά και παράλληλα μιμούνται τους γονείς και τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.

Τι περιλαμβάνει το «πρόγραμμα βαρεμάρας» γι ' αυτές τις ηλικίες:

Πάζλ με λίγα κομμάτια



Τα παζλ απαιτούν παρατηρητικότητα και προσοχή. Ξεκινήστε με μικρά κομμάτια έτσι ώστε όταν το παιδί σχηματίσει τη φιγούρα, να χαρεί με το κατόρθωμά του.

Εκπαιδευτικά τραπεζάκια

Σε ένα τραπεζάκι τοποθετείστε πάνω αντικείμενα σε διάφορα σχέδια και χρώματα και ζητήστε από το παιδί να σας τα περιγράψει.

Παιχνίδια μνήμης

Πάρτε ένα κουτί και γεμίστε το με αντικείμενα που θα προσθέτετε σταδιακά ώστε να τα θυμάται το παιδί σας. Κάθε φορά που θα βάζετε ακόμα ένα θα του ζητάτε να σας τα απαριθμεί όλα με τη σειρά.

Φυτέψτε φακές σε ένα μπολάκι



Φτιάξτε κουλουράκια



Κάντε μια σκηνή με μαξιλάρια και σεντόνια και παίξτε μέσα σε αυτή

paixnidia sto spiti

Παιχνίδι με μπαλόνια

Παίξτε με μπαλόνια και ορίστε νικητή αυτόν που θα καταφέρει να μην το ακουμπήσει στο πάτωμα.

Ιστός της αράχνης

paixnidia

φωτό: whatmomslove.com

Κολλήστε σε μια πόρτα πολλές χαρτοταινίες που να θυμίζουν ιστό της αράχνης. Φτιάξτε μια μπάλα από χαρτί και δώστε τη στο παιδί σας να την πετάει μέχρι να κολλήσει στην ταινία.

Διαγωνισμός παντομίμας

Μιμηθείτε ένα ζώο και ζητήστε από τα παιδιά να το περιγράψουν.

Μάντεψε τη λέξη

Αντί για το κλασικό σταυρόλεξο κολλήστε post –it σε μια πόρτα με διάφορα γράμματα και ζητήστε από τα παιδιά να σας σχηματίσουν μια λέξη σε καθορισμένο χρόνο.

Πέτα τη μπάλα

Πάρτε πλαστικά ποτηράκια, τοποθετήστε στη σειρά και αρκετά μακριά από τα παιδιά. Οποιος βάλει περισσότερες φορές το μπαλάκι μέσα στο ποτήρι είναι ο νικητής.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved