Παιδικό βιβλίο: «5 εβδομάδες με το αερόστατο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, «5 εβδομάδες με το αερόστατο ή η γνώση είναι περιπέτεια ουρανών!», σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, στο πλαίσιο της σειράς «Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν».

Παιδικό βιβλίο: «5 εβδομάδες με το αερόστατο» του  Αντώνη Παπαθεοδούλου

Ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, διασκευάζει την ιστορία του Ιουλίου Βερν με κεντρικό ήρωα τον Δόκτορα Σάμιουελ Φέργκιουσον που εν έτη 1862 αποφασίζει να παρουσιάσει σε ένα συνέδριο εξερευνητών το παράτολμο σχέδιο του: να χαρτογραφήσει και να αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβει η ενδοχώρα της Αφρικής. Και πως θα μπορέσει ο Δρ. Φέργκιουσον να κάνει εκείνο που κανένας άλλος εξερευνητής δεν είχε κατορθώσει μέχρι τότε; Μα, θα κάνει το ταξίδι αυτό με αερόστατο, και μάλιστα ένα αερόστατο με δύο μπαλόνια, το ένα κρυμμένο μέσα στο άλλο!

Συνοδοιπόροι του στην περιπέτεια αυτή είναι ο κυνηγός Ντικ Κένεντι και ο βοηθός του δόκτορα, Τζο. Μόλις αρχίζει η πτήση με το αερόστατο, οι σελίδες του βιβλίου αποκτούν έντονα, εξωτικά χρώματα όπως πορτοκαλί, πράσινο και μοβ, και αυτό γιατί η αφήγηση μας μεταφέρει στην Αφρική και στην πιο απίθανη περιπέτεια. Άγνωστες φυλές, είδη χλωρίδας και πανίδας, επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ανατροπές, συναρπαστικές γνώσεις και ανακαλύψεις περιμένουν τους τρεις εξερευνητές όσο προχωρούν ολοένα και πιο βαθιά στην καρδιά της Αφρικής.

Διαβάστε περισσότερα στο culturenow.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved