28 Οκτωβρίου: Επισκεφτείτε δωρεάν με τα παιδιά το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης

Την επέτειο του «Όχι» στους Ιταλούς γιορτάζει το Σάββατο, όλη η Ελλάδα και είναι μία καλή ευκαιρία να πείτε το δικό σας «ναι» σε μία βόλτα με τα παιδιά σας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

28 Οκτωβρίου: Επισκεφτείτε δωρεάν με τα παιδιά το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης

Μάλιστα, τόσο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όσο και στο Μουσείο της Ακρόπολης θα βρείτε ενδιαφέρουσες Εκθέσεις.

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καλεί μικρούς και μεγάλους σε μία διαφορετική «ανασκαφή» στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου διοργανώνει έκθεση ιστορικής φωτογραφίας με τίτλο «Στη σκιά του μεγάλου πολέμου: αποτυπώνοντας μνήμες μουσείων πριν και μετά την κατοχή». Στην έκθεση παρουσιάζονται αρχειακές εικόνες των εκθεσιακών χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Αρχαιολογικού Μουσείου των Δελφών πριν τον πόλεμο, καθώς και φωτογραφικά και διοικητικά τεκμήρια από το έργο της απόκρυψης και προστασίας των αντικειμένων των δύο μουσείων, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας φωτογραφικός «θησαυρός» με ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την πολιτιστική μας κληρονομιά.

arxaiologiko mouseio

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο είναι δωρεάν για όλους, ενώ μόνο για τη μέρα αυτή, οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 8:00 πμ – 8:00 μ.μ. Η έκθεση έκανε εγκαίνια στις 26 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε εδώ

Το Μουσείο της Ακρόπολης, για ακόμη μία χρονιά ανοίγει δωρεάν τις πύλες του για το κοινό. Και γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου με την έκθεση δύο αριστουργημάτων από το Μουσείο της Σαγκάης. Μία Χάλκινη τελετουργική λεκάνη και το ζωγραφικό έργο «Ταξιδεύοντας κατά μήκος του Διάφανου Ποταμού» είναι τα έργα, με τα οποία το Μουσείο της Ακρόπολης πρόκειται να τιμήσει την 28η Οκτωβρίου.

Εκτός από το Μουσείο, δωρεάν θα είναι και η είσοδος για την περιοδική έκθεση, «emotions, ένας κόσμος συναισθημάτων».
Τα δύο αντικείμενα της εκθεσιακής δράσης «Θησαυροί από το Μουσείο της Σαγκάης» θα εκτίθενται στο ισόγειο, από τις 28 Οκτωβρίου, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2018 σε ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

sagkai



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved