Χορεύοντας τον χορό μου: Εργαστήριο από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή και οι Εκπαιδευτικές – Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο των συνεργασιών τους με κοινωνικούς φορείς, αναπτύσσουν προγράμματα που διευρύνουν τις καλλιτεχνικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και ατόμων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Χορεύοντας τον χορό μου: Εργαστήριο από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο κίνησης με τον τίτλο Χορεύοντας τον χορό μου, σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος και με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να διερευνηθεί η σχέση του ατόμου με τη σωματικότητα και τα όριά της. Η μέθοδος που θα προταθεί κατά τη διάρκειά του εργαστηρίου βασίζεται στην ενέργεια και την ελευθερία που υπαγορεύει η τέχνη του ισπανικού φλαμένκο. Η ομάδα χορού Βulerinas, υπεύθυνη για τον συντονισμό του εργαστηρίου, σημειώνει ότι «στο είδος αυτό η ελεύθερη έκφραση συναισθημάτων συναντά την αυστηρή δομή των λαϊκών ρυθμών και της μουσικής του ισπανικού νότου». Χαρακτηριστικό στοιχείο της κινησιολογίας του φλαμένκο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα μέλος του σώματος το οποίο να στέκει αμέτοχο.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved