Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017»

To Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» δίνει το δικό του στίγμα στον εορτασμό έτους του Νίκου Καζαντζάκη και παρουσιάζει τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις με πηγή έμπνευσης το μοναδικό έργο του μεγάλου δημιουργού.

Αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη στο Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017»

Tο Φεστιβάλ «Αναλόγιο 2017» τιμά το έτος Καζαντζάκη με ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα, 18/9 στις 18.00

Ο διεθνούς φήμης Geert Vermeire κάνει τη δική του Αναφορά στον Γκρέκο, μέσα από μία περιπατητική περφόμανς στην Πλάκα και με χρήση των new media. O Βέλγος καλλιτέχνης (επιμελητής και συγγραφέας) έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Αναλόγιο και συνδυάζοντας αφομοιωτικές μορφές τεχνών και μία διεπιστημονική και καλλιτεχνική έρευνα που περιλαμβάνει το περπάτημα, εμπνέται από τα φανταστικά και πραγματικά ταξίδια του Καζαντζάκη, έτσι όπως ο ίδιος τα περιγράφει στην «Αναφορά στον Γκρέκο», και παρουσιάζει μία ξεχωριστή περιπατητική περφόρμανς στην Πλάκα.

Αφοπλιστικά προσωπική και έντονα φιλοσοφική, η Αναφορά στον Γκρέκο είναι μία φανταστική αποτίμηση της ζωής του Νίκου Καζαντζάκη, ένα είδος διανοητικής αυτοβιογραφίας με την οποία οι αναγνώστες αποκτούν σκέψεις πολυδιάστατες από χεγκελιανή διαλεκτική μέχρι το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Κι όλα αυτά, πλαισωμένα από τη ζωγραφική του Ελ Γκρέκο.

Διαβάστε περισσότερα στο Culturenow.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved