«Μαμά βαριέμαι»: Έξυπνες ιδέες δημιουργικής απασχόλησης

Τα σχολεία έκλεισαν και αν δεν έχετε στείλει τα παιδιά στο χωριό στους δικούς σας, αν δεν τα έχετε βάλει σε κάποιο camp και αν γενικότερα δεν τα απασχολείτε με κάτι, το πιο πιθανό είναι να βαρεθούν.

«Μαμά βαριέμαι»: Έξυπνες ιδέες δημιουργικής απασχόλησης

Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο ελεύθερος χρόνος δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό τους κόσμο αλλά και τα συναισθήματά τους εμείς σας προτείνουμε κάποιες ευχάριστες δραστηριότητες που θα κρατήσουν τα παιδιά σας απασχολημένα.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

1. Κατασκευή από πλαστικά καπάκια

dimiourgiki apasxolisi

Σε ένα χαρτόνι σχεδιάστε το αγαπημένο σχέδιο του παιδιού σας. Ένα ψαράκι, πεταλούδα, λουλούδι κλπ. Έπειτα δώστε τους κόλλα και αρκετά χρωματιστά καπάκια πλαστικά. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόση ώρα θα τους πάρει να ετοιμάσουν τη κατασκευή τους.

2. Ζύμη από μαγειρική σόδα για να φτιάξουν τα δικά τους κοχύλια

koxulia

Ακόμη και αν δεν επισκεφθείτε τη θάλασσα με τα παιδιά σας θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους κοχύλια. Φτιάξτε τη ζύμη με μαγειρική σόδα.
Υλικά:
1 κούπα μαγειρική σόδα
μισή κούπα κορν φλάουρ
3/4 κούπας νερό
Πώς θα τη φτιάξετε:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι σε ένα μεγάλο μπολ. Βάλτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό και ανακατέψτε ξανά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία 20 φορές. (1 λεπτό στο φούρνο κάθε φορά και μετά ανακάτεμα). Μόλις η ζύμη σας αρχίζει να μοιάζει με πουρέ πατάτας σκεπάστε τη με μια υγρή πετσέτα και αφήστε τη να κρυώσει.

Tip: Προσοχή με το μπολ, καθώς μπορεί να καίει αρκετά.

Αν ο φούρνος μικροκυμάτων σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση, απλά βάλτε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα σας να μοιάζει με πουρέ πατάτας. Φτιάξτε κοχύλια όπως στη φωτογραφία!

3. Γιγάντιες φούσκες

fouskes

Τα παιδιά λατρεύουν τις σαπουνόφουσκες. Τι θα λέγατε λοιπόν να παίξουν φτιάχνοντας τεράστιες σαπουνόφουσκες; Αγοράστε μια μικρή στρογγυλή πισίνα, ρίξτε μέσα σαπούνι και νερό και δώστε τους ένα χούλα χουπ για να σχηματίσουν τις φούσκες. Θα ξετρελαθούν... Πιστέψτε μας!

4. Σκάσε τα μπαλόνια

mpalonia

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι, πιάστε τα μπαλόνια με μανταλάκια που θα έχετε κολλήσει (στο χαρτόνι). Έπειτα με μικρούς σάκους (γεμίστε με φασόλια μια κάλτσα) ζητήστε από τα παιδιά να σκάσουν τα μπαλόνια. Για να το κάνετε ακόμη πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι, πείτε τους ότι αυτός που θα σκάσει τα περισσότερα μπαλόνια θα φάει μια επιπλέον μπάλα παγωτό!

Με αυτούς τους τρόπους θα δώσετε την ευκαιρία στα παιδιά σας να διασκεδάσουν και να μάθουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους. Αν πάλι ο ελεύθερος χρόνος τους και οι δραστηριότητες που τους έχετε προτείνει δεν τα καλύπτει και εξακολουθούν να βαριούνται, ίσως αναζητούν περισσότερο χρόνο από εσάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved