«Εστιατόριο ή κτηνιατρείο;» 5 ιδέες για παιχνίδια φαντασίας

Από το «εστιατόριο» μέχρι το «πειρατικό πλοίο», αυτές οι ιδέες θα κάνουν τον χρόνο του παιχνιδιού πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό.

«Εστιατόριο ή κτηνιατρείο;» 5 ιδέες για παιχνίδια φαντασίας

Όλοι οι γονείς γνωρίζουν τα οφέλη των παιχνιδιών φαντασίας για τα μικρά παιδιά, καθώς η τακτική ενασχόληση με αυτά ενισχύει την δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τις κοινωνικές δεξιότητες αλλά και ενισχύει το λεξιλόγιο.

Παρόλο που το ευφάνταστο παιχνίδι έρχεται φυσικά στα παιδιά - τις περισσότερες φορές- μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από οθόνες και άλλες μορφές ψυχαγωγίας.

Έτσι, την επόμενη φορά που το παιδί σας θα δυσκολευτεί να αφήσει κάτω το iPad, δοκιμάστε να του προτείνετε να παίξετε μαζί κάτι από τα παρακάτω:

1. Εστιατόριο

Πολλά παιδιά λατρεύουν να σερβίρουν στους ενήλικες άδειες κούπες που υποτίθεται πως έχουν τσάι ή πιάτα που έχουν ένα φανταστικό γλυκό . Παραγγείλτε τα πιο περίεργα πράγματα που μπορείτε να σκεφτείτε και δείτε τον μικρό σας σεφ να σκαρφαλώνει για να ευχαριστήσει τον πελάτη του.

2. Κτηνιατρείο

Κάντε ένα τσεκάπ σε όλα τα λούτρινα ζωάκια.

Κάντε μερικές ακτινογραφίες και ίσως ακόμη και μια ή δύο χειρουργικές επεμβάσεις.

Δεν έχετε κιτ γιατρού; Απλώς πάρτε μερικές κορδέλες , ένα θερμόμετρο και μερικές παλιές φαρμακευτικές σύριγγες για να βοηθήσετε το παιδί σας να υποδηθεί τον ρόλο του κτηνίατρου.

3. Επισκέπτες στο κουκλόσπιτο

Φανταστείτε ότι οι κούκλες περιμένουν καλεσμένους σήμερα και πρέπει να ετοιμάσουν το κουκλόσπιτο. Διασκεδάστε προσποιούμενη ότι καθαρίζετε τον χώρο και αφήνοντας ιδιαίτερες εκπλήξεις στους καλεσμένους. Προσθέστε λίγο δράμα λέγοντας ότι η μπανιέρα έσπασε ή πως στο ψυγείο δεν έχει άλλο φαγητό.

4. Πειρατικό πλοίο

Το κατάστρωμα του πλοίου είναι η κούνια και ένα φρίσμπι είναι το τιμόνι. Το άδειο ρολό από το χαρτί κουζίνας είναι το τηλεσκόπιο. Έτοιμοι για μια περιπέτεια στη θάλασσα!

5. Σούπερμακετ

Τα ψώνια είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά! Δώστε στο παιδί σας ένα μικρό καλάθι για να μαζέψει ό,τι του αρέσει από την κουζίνα και στη συνέχεια αλλάξτε ρόλους κάνοντας εσείς τον πελάτη και εκείνο τον ταμία.

Χρησιμοποιήστε παλιές κάρτες και ένα πορτοφόλι για έξτρα διασκέδαση.

Αν και κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φαντασία του παιδιού σας, οι παραπάνω ιδέες μπορούν απλά να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε πως περνάτε ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο παρέα .

Πηγή: kidkraft.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved