Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Εκμεταλλευτείτε και τη σημερινή αργία για βόλτες και παιχνίδια με τα παιδιά σας.

Νίκη Παπανικολάου
Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων: Τι να κάνετε με τα παιδιά
Bigstock

Η δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων είναι αργία για αρκετούς εργαζόμενους. Αν είστε από τους τυχερούς, έχετε λοιπόν μια ακόμα μέρα να ξεκουραστείτε (λέμε τώρα) ή να κάνετε μερικές ακόμα βόλτες.

Μην ξεχνάτε, ότι τα μικρά παιδιά χρειάζονται εκτόνωση, επομένως βγείτε για λίγο αποό το σπίτι καθώς θα τα βοηθήσει να ηρεμήσουν και να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Βόλτα στο βουνό

mpafi-6.jpg

φώτο: www.mpafi.gr

Το βουνό προσφέρεται για βόλτα με καλό ή όχι καιρό. Φορέστε άνετα ρούχα, πάρτε μαζί σας σάντουιτς για τα παιδιά και ανηφορίστε στο Μπάφι, το γνωστό καταφύγιο της Πάρνηθας. Καλό είναι να ξεκινήσετε κατά τις 10 – 11 π.μ. για να μη βρείτε κίνηση.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας

  • Πεζοπορία (οργανωμένη και μη).
  • Να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια ( μπορείτε να έχετε και τα δικά σας).
  • Εξερεύνηση μονοπατιών (μόνοι σας ή με γκρουπ).

Το καταφύγιο Μπάφι διαθέτει οργανωμένη κουζίνα όπου μπορεί κανείς να γευτεί σπιτικό μαγειρευτό φαγητό, χειροποίητες χωριάτικες πίτες, γλυκά ταψιού και ζεστά ροφήματα. Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινές και Σαββατοκύριακο 08:00- 21:00

Πρόσβαση

Η απόσταση είναι 40 χλμ περίπου από το κέντρο της Αθήνας και χρειάζεται μία ώρα περίπου με το αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει συγκοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο www.mpafi.gr

Πάρκο Τρίτση

parko-tritsi-1.jpg

φώτο: parkotritsis.gr

Αν το Μπάφι σας πέφτει μακριά κάντε μια βόλτα στο Πάρκο Τρίτση. Το Πάρκο είναι προσβάσιμο από πέντε εισόδους. Στα ανατολικά από τη λεωφόρο Δημοκρατίας και την οδό Μουστακλή (κάθετος στη λεωφόρο Δημοκρατίας), στα δυτικά από τις δύο εισόδους επί της λεωφόρου Φυλής και στα νότια από την οδό Μπίμπιζα.Το Πάρκο είναι ανοικτό και προσβάσιμο όλο το 24ωρο, με ελεύθερη είσοδο.

Christmas Castle - Under the Stars

https://www.instagram.com/reel/C0oW6T5rX6q/

Οι γιορτές συνεχίζονται φυσικά κι αν δεν έχετε επισκεφτεί έστω ένα από τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της περιοχής σας, ευκαιρία να το κάνετε. Αν μένετε στα βόρεια προάστια επισκεφτείτε στο ΟΑΚΑ το Christmas Castle.

Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε εργαστήρια, δωμάτια μυστηρίου και να ετοιμάσετε παιχνίδια για όλα τα παιδιά του κόσμου! Στο χωριό των αστεριών θα δοκιμάσετε πολλές και διαφορετικές γεύσεις στα μαγαζιά εστίασης, θα παίξετε στο τεράστιο Christmas Castle Fun Park 10.000 τετραγωνικών μέτρων, θα παρακολουθήσετε και θα συμμετέχετε σε δεκάδες δωρεάν δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα στη σκηνή, αλλά και στους ονειρικούς χώρους του πάρκου!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε:
https://www.instagram.com/christmas_castle_oaka/
https://www.facebook.com/profile.php?id=61553918287598

6 χριστουγεννιάτικα πάρκα για να πας με το παιδί σου

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

https://www.instagram.com/reel/C011r7rh5K6/

Ακόμα κι αν δεν θέλετε να παρακολουθήσετε κάποιες από τις δραστηριότητες του ΚΠΣΝ οργανώστε μια απογευματινή βόλτα για να δείτε το στολισμένο κανάλι, να κάνετε πατινάζ (κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης) και να χαζέψετε τις υπέροχες φωτιστικές εγκαταστάσεις καθώς και τις χορογραφίες ων συντριβανιών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

The Ellinikon Experience Park

https://www.instagram.com/reel/C03p3VmJuaJ/

Μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου το Πάρκο στο Ελληνικό φιλοξενεί καθημερινά δράσεις για τα παιδιά.Στην Πλατεία Α στα ξύλινα σπιτάκια Santa Grottos, διεξάγονται διασκεδαστικές εορταστικές δραστηριότητες και εργαστήρια, ενώ στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν χριστουγεννιάτικες γεύσεις από τα αγαπημένα brands: Johnie Hot Dog, Esteban, Kyknos, Hogar, Hans & Gretel και Lukumades.

Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν διασκεδαστικές βόλτες με το Χριστουγεννιάτικο Carousel που βρίσκεται στην Πλατεία Β, και να χαλαρώσουν στον κήπο Ζεν μέσα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό σχεδιασμένο με φωτιστικό installation ηλιακής ενέργειας. Τέλος, ο κήπος δίπλα από το σιντριβάνι έχει στολιστεί με φώτα που δημιουργούν σχέδια εμπνευσμένα από το διάσημο πίνακα “The Starry Night” του κορυφαίου ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Ωράριο λειτουργίας:

Καθημερινά 09:00 - 22:00 / 22/12/23 - 7/01/24: 09:00 - 23:00

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved