Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Δραστηριότητες με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας και όχι μόνο.

Δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνετε με τα παιδιά

Αγοράκι ζωγραφίζει και ποζάρει στον φωτογραφικό φακό.

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω τις προτάσεις μας για διασκεδαστικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά στο σπίτι ή και εκτός.

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι και η γιορτή της Μητέρας, κάποιες λοιπόν δραστηριότητες που θα σας προτείνουμε είναι εμπνευσμένες από την ημέρα.

Χρωμοσελίδες για παιδιά – Ζωγραφίστε λουλούδια

zografiki-paidia-arithmoujs.jpg

Μικρό κορίτσι ζωγραφίζει στο σαλόνι

Bigstock

Η ζωγραφική δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Την άνοιξη μπορείτε να φτιάξετε ζωγραφιές με λουλούδια, δέντρα, φυτά. Μία ακόμα επιλογή είναι οι χρωμοσελίδες με τα διάφορα σχέδια. Δείτε εδώ μερικές, αποθηκεύστε τις και εκτυπώστε τις δωρεάν.

Φτιάξτε δεινοσαυράκια

Παιδί παίζει με δεινόσαυρους

Bigstock

Τα μικρά παιδιά (αγόρια και κορίτσια) λατρεύουν τους δεινόσαυρους και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008 και δημοσιεύτηκε στο Cognitive Development, η εμμονή των παιδιών για τους δεινόσαυρους προκύπτει από το ένστικτό τους για περιέργεια και ανακάλυψη. Οι δεινόσαυροι αποτελούν για τα παιδιά ένα προσβάσιμο επιστημονικό πεδίο, το οποίο μπορούν να εξερευνήσουν χωρίς να χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις, για παράδειγμα στη φυσική, τη χημεία ή τα μαθηματικά. Το ενδιαφέρον τους αυτό, τα παρακινεί να ψάξουν, να ρωτήσουν, να σκεφτούν και οι ειδικοί θεωρούν ότι βελτιώνει σημαντικά διάφορες δεξιότητές τους.

Εάν λοιπόν και εσάς το μικρό σας έχει κόλλημα με τους δεινοσαύρους, εδώ μπορείτε να δείτε πώς θα ζωγραφίσετε δεινοσαυράκια με τα γράμματα της άλφα βήτα.

Φτιάξτε τρισδιάστατες κάρτες για τη γιορτή της μητέρας

Κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου απανταχού μαμάδες έχουν την τιμητική τους και τι πιο όμορφο από ένα προσωποποιημένο και χειροποίητο δώρο; Εδώ μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε τρισδιάστατες κάρτες για να δώσετε σε μαμάδες που γιορτάζουν, όπως τη γιαγιά, τη νονά, τη θεία, τη μαμά φίλη.

Φτιάξτε σοκολατένια γλυκά για τη γιορτή της μητέρας

sokolatenia glika 1

Ποιο παιδί μπορεί να αντισταθεί στην σοκολάτα; Μάλλον κανένα και επειδή αυτή η Κυριακή είναι μία ημέρα γιορτής και χαράς, μπορείτε να κάνετε μία εξαίρεση και να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τρεις συνταγές εύκολες που μπορείτε να φτιάξετε από αύριο μαζί με τα παιδιά. Δείτε τα υλικά, κάντε τα ψώνια σας και μπείτε στην κουζίνα για να δημιουργήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved