Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

Πασχαλινές κατασκευές, μαγειρέματα και όχι μόνο.

Δραστηριότητες για παιδιά: Τι να κάνετε το Σαββατοκύριακο

Κοριτσάκι φτιάχνει πασχαλινή κατασκευή με σπάγκο και μανταλάκια.

Bigstock

Μία ακόμα εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και για τα παιδιά από σήμερα ξεκινούν οι πασχαλινές διακοπές. Όπως κάθε Παρασκευή, έτσι και σήμερα παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τις προτάσεις μας για ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά το Σαββατοκύριακο.

Μίας και το Πάσχα είναι μία ανάσα μακριά, όλες μας οι προτάσεις είναι εμπνευσμένες από το Πάσχα.

Πασχαλινές κατασκευές με χάρτινα σκεύη

Η συγγραφέας Pia στο προφίλ Wundertuetchen στο Instagram προτείνει κάμποσες ιδέες για πασχαλινές κατασκευές πρωτότυπες και πολύ όμορφες. Για αυτό το Σαββατοκύριακο εμείς σας προτείνουμε δύο κατασκευές που μπορείτε να κάνετε με χάρτινα ποτήρια και πιάτα. Δείτε τις εδώ.

https://www.instagram.com/p/CcMs9TPLFCx

Μαγειρέψτε μαζί

Έφτασε η Μεγάλη Εβδομάδα, μήπως έφτασε και η ώρα να φτιάξετε τα πασχαλινά σας τσουρέκια και κουλούρια; Μπορείτε βέβαια να φτιάξετε και άλλα γλυκά όπως πασχαλινά cupcakes με εντυπωσιακή διακόσμηση.

Εδώ μπορείτε να βρείτε τη βασική συνταγή για cupcakes και να δείτε ιδέες για ανοιξιάτικη και άκρως πασχαλινή διακόσμηση.

https://www.instagram.com/p/Cow8AMEIIh5

Διαβάστε βιβλία

Τα παρακάτω πασχαλινά βιβλία θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να ενθουσιαστούν για τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα μάθουν τι γιορτάζουμε και φυσικά θα διασκεδάσουν. Βιβλία που θα μείνουν στο ράφι της βιβλιοθήκης για να διαβαστούν ξανά το επόμενο Πάσχα. Δείτε τις προτάσεις μας εδώ.

1679652323573-50301082-pasxalina-vivlia-gia-paidia-(2).jpg

Ζωγραφίστε πασχαλινά αυγά στο χαρτί

Και μάλιστα όχι με πινέλο, μολύβια ή μαρκαδόρους αλλά με δύο… πατάτες.

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική σε κάθε ηλικία και τώρα που θα έχουν ακόμα περισσότερο χρόνο ενόψει των πασχαλινών διακοπών είναι ευκαιρία να φτιάξετε πασχαλινές δημιουργίες μαζί. Δείτε εδώ πώς μπορεί να αξιοποιήσετε τις πατάτες για να φτιάξετε όμορφες ζωγραφιές.

zografiki-me-patata-(4).jpg

Οι δύο πατάτες κομμένες στη μέση και σκαλισμένες.

Instagram / mini_q_girl

«Θεοί του Ολύμπου» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Αυτό το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου είναι το τελευταίο για την μυθολογική θεματική έκθεση που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Σε έναν τεράστιο διαμορφωμένο χώρο 1.800τμ, η τεχνολογία συναντά τον μύθο: επιβλητικά εκθέματα, wall mapping, ξεναγήσεις, escape rooms, ολογράμματα, διαδραστικά acts ντύνουν τις ζωές και τα βιώματα των 12 Θεών του Ολύμπου και αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα τους.

  • Σάββατο 10.00-20.00 και Κυριακή 10.00-19.00
  • Τελευταία είσοδος 50′ λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved