Δραστηριότητες για παιδιά: Ζωγραφική με κέρματα και αριθμούς

Υπάρχουν πολλοί ευφάνταστοι τρόποι για να μάθει να ζωγραφίζει το παιδί. 

Δραστηριότητες για παιδιά: Ζωγραφική με κέρματα και αριθμούς

Νήπιο παίζει με τα χρώματα.

Bigstock

Η ζωγραφική είναι μια δημιουργική ενασχόληση που ξεκινάει από την παιδική ηλικία.

Τα παιδιά πριν ακόμα μάθουν να μιλούν, σχεδιάζουν σε μια κόλλα χαρτί με χρώματα και κηρομπογιές.

Δεν χρειάζεται να έχουν συγκεκριμένες γνώσεις, αρκεί μόνο η φαντασία τους.

Οφέλη ζωγραφικής

Ζωγραφίζοντας, το παιδί μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του και μέσω αυτού ανακαλύπτει νέες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Επιπλέον μαθαίνει να παρατηρεί και παράλληλα εξασκεί και εξελίσσει τις κινητικές τους δεξιότητες. Η ζωγραφική μπορεί επίσης να τονώσει την αυτοπεποίθησή του παιδιού και να του προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Γενικά, η ζωγραφική, όπως άλλωστε και οι περισσότερες μορφές τέχνης, βοηθά στη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών ενώ βελτιώνει και τη μνήμη.

Κάθε φορά που αναζητά ιδέες για τις ζωγραφιές του, διεγείρεται η φαντασία του και αυτοσχεδιάζει χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα.

Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι κάθε φορά που το παιδί ζωγραφίζει, κερδίζει ωφέλιμο χρόνο, μακριά από οθόνες και ηλεκτρονικές συσκευές.

Ιδέες για ζωγραφική

Ένας έξυπνος τρόπος να τονώσετε το ενδιαφέρον των παιδιών σας για τη ζωγραφική είναι να τους δείξετε απλές και πρωτότυπες τεχνικές.

Για παράδειγμα, με ένα κέρμα ή με τα γράμματα της αλφαβήτου θα μπορέσουν να σχεδιάσουν ζωάκια, λουλούδια, καμπανούλες και άλλα.

Τα βίντεο που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved