Πώς θα σκαλίσετε κολοκύθα (βήμα-βήμα)

Διαλέξτε την καλύτερη κολοκύθα, σκαλίστε τη και μάθετε για τον Τζακ Ο’ Λάντερν.

Πώς θα σκαλίσετε κολοκύθα (βήμα-βήμα)
Bigstock

Οι κολοκύθες αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους. Κολοκυθόπιτες, ζεστά ροφήματα, σούπες από κολοκύθα και φυσικά σκαλιστές κολοκύθες που θυμίζουν τον Τζακ Ο’ Λάντερν.

Ποιος ήταν ο Τζακ Ο’ Λάντερν

Το έθιμο της κολοκύθας έχει ρίζες από την Ιρλανδία. Πρόκειται για έναν μύθο που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες όταν έφτασαν στην Αμερική.

Σύμφωνα με αυτόν τον μύθο, ένας τεμπέλης αλλά πανέξυπνος αγρότης, με το όνομα Τζακ, κατάφερε να ξεγελάσει και να παγιδεύσει τον Διάβολο με έναν σταυρό που χάραξε σε ένα δέντρο. Ο Τζακ αρνήθηκε να τον απελευθερώσει μέχρι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Η ιστορία θέλει τον Τζάκ να τον αφήνει ελεύθερο μετά τη συμφωνία που έκαναν, να μην τον δεχτεί στην Κόλαση όταν πεθάνει.

Ο Διάβολος πεθαίνοντας ο Τζακ, τήρησε την συμφωνία τους. Από τη στιγμή που δεν μπορούσε να πάει ούτε στην κόλαση αλλά ούτε και στον παράδεισο, μιας και η ζωή του ήταν γεμάτη με ψέματα και απάτες, ο Τζακ άρχισε να περιπλανιέται με ένα φανάρι που έφτιαξε από κολοκύθα και φλόγα που του έδωσε ο Διάβολος πριν κλείσει τις πύλες της Κόλασης, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης για να βρει ένα μέρος να αναπαυθεί.

Σήμερα όλοι σκαλίζουν τρομακτικά (κυρίως) πρόσωπα και διακοσμούν τα σπίτια τους με αυτές τις πορτοκαλί κολοκύθες που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της γιορτής του Halloween

Διαλέξτε μια τέλεια κολοκύθα για να σκαλίσετε

Πριν περάσουμε στα βήματα που εξηγούν πώς να σκαλίσετε την κολοκύθα, ας μιλήσουμε για το πώς θα διαλέξετε μία.

Ψάξτε για μία σκληρή κολοκύθα. Προσέξτε να μην έχει τυχόν μαλακά σημεία ή χτυπημένη επιφάνεια.

Ελέγξτε όλες τις πλευρές της, κυρίως στο κάτω μέρος και στην κορυφή εκεί που βρίσκεται το κοτσάκι. Εδώ προσοχή. Μην κρατάτε την κολοκύθα από το κοτσάνι γιατί μπορεί να το κόψετε.

Διαλέξτε μια ώριμη κολοκύθα. Θα την αναγνωρίσετε από τη σκληρή της φλούδα. Αν η φλούδα ξύνεται με το νύχι σας τότε δεν κάνει. Ψάξτε για μία με αρκετά χοντρή και ανθεκτική φλούδα.

Μόλις διαλέξετε την κολοκύθα σας, πιάστε τη προσεκτικά και με τα δύο χέρια και όταν φτάσετε στο σπίτι, πλύντε τη απαλά με ένα σφουγγάρι και σαπούνι.

Πώς θα σκαλίσετε την κολοκύθα

Για να σκαλίσετε μια κολοκύθα χρειάζεστε μια κολοκύθα (είπαμε πιο πάνω πώς θα τη διαλέξετε) και κοφτερά μαχαίρια και φυσικά εργαλεία για να την αδειάσετε.

Βήμα 1ο: Με ένα μαρκαδόρο σχεδιάστε έναν κύκλο στο κάτω μέρος. Κόψτε το προσεκτικά και αδειάστε τη σιγά σιγά από το περιεχόμενό της.

Βήμα 2ο: Έπειτα με έναν μαρκαδόρο σχεδιάστε τα μάτια, τη μύτη, τα φρύδια και το στόμα του Τζακ. (μπορείτε να κάνετε είτε τρομακτικό, είτε πιο fun σχέδιο)

Βήμα 3ο: Με ένα μαχαίρι κόψτε προσεκτικά τα σχέδια που φτιάξατε.

Βήμα 4ο: Με ένα μαχαίρι, αν δεν θέλετε να αδειάσετε την κολοκύθα σας από το κάτω μέρος, κάντε το ίδιο από την πλευρά που είναι το κοτσάνι, δημιουργώντας ένα καπάκι.

Βήμα 5ο: Βάλτε κάποιο ρεσό, κερί ή άλλα φώτα μέσα.

Πώς θα ψήσετε τους κολοκυθόσπορους

Ξέρουμε ότι δεν σας αρέσει να πετάτε τίποτε και το ίδιο μπορείτε να κάνετε και τώρα. Κρατήστε την ψίχα από την κολοκύθα και κάντε το ίδιο και με τους σπόρους.

Πάρτε τους σπόρους, καθαρίστε τους, πλύντε τους και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί που θα έχετε στρώσει μια λαδόκολλά. Απλώστε τους καλά, ψεκάστε ελάχιστο σπορέλαιο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε για 15-20 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.

με πληροφορίες από το draxe.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved