Φτιάξετε απίθανες ζωγραφιές αξιοποιώντας αντικείμενα του σπιτιού

Ζωγραφική για παιδιά: Δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με ένα πιρούνι, ενα πλαστικό μπουκάλι και πολλά ακόμα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. 

Φτιάξετε απίθανες ζωγραφιές αξιοποιώντας αντικείμενα του σπιτιού

Η ζωγραφική είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα των παιδιών με πολλά οφέλη για την ανάπτυξή τους. Ζωγραφίζοντας, τα παιδιά εκφράζονται, εξωτερικεύουν σκέψεις και συναισθήματα, μαθαίνουν να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν τη φαντασία του, ενώ παράλληλα εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες.

Τα παιδιά κάνουν τις πρώτες τους δημιουργίες, από τη βρεφική τους ακόμα ηλικία, όταν πρωτομαθαίνουν να πιάνουν στα χέρια τους μαρκαδόρους και μολύβια. Όσο μεγαλώνουν, οι ζωγραφιές του γίνονται ακόμα πιο παραστατικές, λεπτομερείς και απεικονίζουν εικόνες από την καθημερινότητά τους.

Εάν και το δικό σας παιδί είναι ένας μικρός Πικάσο και έχει αδυναμία στη ζωγραφική, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τον τρόπο να κάνετε την ώρα της ζωγραφικής ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δέκα απίθανες δημιουργίες που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά σας αξιοποιώντας αντικείμενα που σίγουρα έχετε κι εσείς στο σπίτι σας.

Τέτοια είναι πιρούνια, όσπρια, πλαστικά μπουκάλια και πολλά πολλά ακόμα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved