Πρακτικές συμβουλές και ιδέες για να οργανώσετε την παιδική ντουλάπα (pics)

Για να μην κινδυνεύετε να χάσετε κάθε πρωί το σχολικό οργανώστε εύκολα και γρήγορα την παιδική ντουλάπα.

Πρακτικές συμβουλές και ιδέες για να οργανώσετε την παιδική ντουλάπα (pics)

Τακτοποιήστε και ξεκαθαρίστε την παιδική ντουλάπα τακτικά. Ξεχωρίστε τα ρούχα που δεν κάνουν στα παιδιά σας πια και χαρίστε τα. Έχετε τα ρούχα που χρειάζεστε ανάλογα με την εποχή. Για παράδειγμα τον χειμώνα αποθηκεύστε τα καλοκαιρινά και ανταλλάξτε τα όταν έρθει ο καιρός τους. Χρησιμοποιείστε διαχωριστικά συρταριών ή μικρά καλαθάκια για να οργανώσετε το περιεχόμενό τους.

Οργανώστε ανά τύπο

Οργανώστε τα ρούχα στα συρτάρια ανά τύπο:

  • Μπλούζες με μακρύ μανίκια / Κοντομάνικες μπλούζες – T- -Shirts
  • Μακριά παντελόνια / Φόρμες γυμναστικής / Σορτς
  • Κάλτσες
  • Πιτζάμες και νυχτικά
  • Εσώρουχα / Μαγιό
  • Παπούτσια (ανά ζευγάρι, στα πιο χαμηλά ράφια)

Ετικέτες

Κολλήστε έξω από τα συρτάρια ή στα κουτιά αποθήκευσης ετικέτες που θα αναγράφετε ή θα ζωγραφίσετε επάνω τους το είδος του ρούχου που περιέχουν. Αυτό θα βοηθήσει και τα παιδιά να ξέρουν πού θα βρουν αυτό που ψάχνουν αλλά και οποιονδήποτε άλλο σας βοηθάει να τακτοποιήσετε τα ρούχα , π.χ. ο σύζυγός σας, να ξέρει τι θα πρέπει να βάλει πού.

Χρώματα

Μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα ρούχα των παιδιών ή έστω ένα μέρος τους ανά χρώμα ή χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους.

Μην αγοράζετε πάρα πολλά ρούχα

Τα παιδιά μεγαλώνουν πολύ γρήγορα. Προτιμούν να φοράνε αρκετά συχνά κάποια συγκεκριμένα κομμάτια και σχεδόν καθόλου κάποια άλλα. Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για να μπορείτε να τα αποθηκεύσετε πιο εύκολα, μην αγοράζετε πολλά περισσότερα ρούχα απ’ όσα πραγματικά χρειάζονται.

Προσβάσιμη για τα παιδιά

Στην ιδανική περίπτωση η παιδική ντουλάπα θα πρέπει να χρησιμοποιεί κρεμάστρες, γάντζους, καλάθια, συρτάρια ιδανικά για το ύψος και τις δυνατότητες των παιδιών. Σχεδιάστε την ντουλάπα σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται. Για παράδειγμα σχεδιάστε μια οριζόντια νοητή γραμμή σε όλο το ντουλάπι - τα πάντα κάτω από αυτή θα πρέπει να είναι εντελώς προσβάσιμα για τα παιδιά. Μπορείτε να συνδυάσετε σταθερά και ρυθμιζόμενα ράφια ώστε να μπορείτε απλά να αφαιρέσετε ράφια για να κερδίσετε τον χώρο και το ύψος που θέλετε.

Εβδομαδιαία οργάνωση

Συνεργαστείτε με τα παιδιά σας και επιλέξετε τα ρούχα που θα φορέσουν ολόκληρη την εβδομάδα, κρεμάστε τα, σημειώστε με ετικέτες την κάθε ημέρα.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #childrenscloset

Δείτε στην gallery οργανωμένες παιδικές ντουλάπες για να πάρετε ιδέες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved