'Εξι απλοί και όμορφοι τρόποι να διακοσμήσετε τα γλυκά και τις τούρτες (vid)

Διακοσμήστε την τούρτα και τα γλυκά σας όμορφα κι απλά.

'Εξι απλοί και όμορφοι τρόποι να διακοσμήσετε τα γλυκά και τις τούρτες (vid)

Ακόμα κι αν η ζαχαροπλαστική δεν είναι το φόρτε σας, μπορείτε να αναδείξετε μια τούρτα και να την κάνετε να δείχνει εντυπωσιακή.

Μην φανταστείτε περίτεχνες τεχνικές που συν τις άλλοις απαιτούν και ειδικά εργαλεία ζαχαροπλαστικής. Για παράδειγμα μια μεγάλη σοκολάτα και ζαχαρωτά αρκούν για να στολίσετε, μια απλή, κατά τα άλλα, τούρτα ή τα αγαπημένα σας muffins.

Ετοιμάστε λοιπόν τα παντεσπάνια (ή πάρτε τα έτοιμα), φτιάξτε την κρέμα που θέλετε και ξεκινήστε τον στολισμό.

Εμείς σας προτείνουμε μια πολύ νόστιμη συνταγή για παντεσπάνι:

Υλικά για τη ζύμη

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (2 φορές κοσκινισμένο)
¾ κούπας ζάχαρη
1 βανιλίτσα
4 αυγά (όχι παγωμένα άστα λίγο έξω από το ψυγείο)
2 κουταλιές της σούπας κακάο (εάν το θέλεις με γεύση σοκολάτα)
Υλικά για το σιρόπι (προαιρετικά)
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Χτυπάτε πολύ καλά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει άσπρος αφρός. Ρίξτε τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι λίγο - λίγο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βάζετε το μίγμα σε αντικολλητική φόρμα (η δόση είναι για μια μικρή στρογγυλή τούρτα αλλά μπορείτε να το κόψετε και να φτιάξετε δύο λεπτά παντεσπάνια) και το ψήνετε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε το παντεσπάνι από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Εάν δεν είναι επίπεδο, το κόβετε με ένα μαχαίρι για να ισιώσει.
Βράζετε όλα τα υλικά του σιροπιού για 1-2 λεπτά, ίσα να αρχίσει να αφρίζει και κατεβάζετε από τη φωτιά. Τοποθετείτε το σιρόπι σε δοχείο με ψεκαστήρα και ψεκάζετε πολλές φορές κάθε πλευρά από το παντεσπάνι, ανάλογα πόσο υγρό το θέλεις!

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τώρα πώς μπορείτε να διακοσμήσετε μόνοι σας μια τούρτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved