Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σου, όπως η Gwyneth Paltrow

Τα ντουλάπια της κουζίνας είναι το σημείο εκείνο, που ενώ όλο τα τακτοποιούμε, όλο μοιάζουν με… παραμελημένα.

Οργάνωσε τα ντουλάπια της κουζίνας σου, όπως η Gwyneth Paltrow

Και όταν πάμε να πάρουμε κάτι ή να βάλουμε κάτι από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, δε βρίσκουμε άκρη. Για να μην πούμε για τις περιπτώσεις, που νιώθουμε νικήτριες, αν δεν πέσει κάτι στο κεφάλι μας, στην προσπάθεια να «ξεθάψουμε» κάτι που έχει χωθεί στο βάθος.

Αλλά τα πάντα «είναι θέμα οργάνωσης», όπως τονίζει το δίδυμο διακοσμητών, Clea Shearer και Hoanna Teplin, οι οποίοι έχουν αναλάβει και την οργάνωση των ντουλαπιών της Gwyneth Paltrow. Οι διάσημοι στο χώρο τους διακοσμητές μίλησαν στο popsugar κι έδωσαν ιδέες για το πώς μπορούμε να οργανώσουμε τα ντουλάπια μας και να απαλλαχτούμε μία και καλή από την τακτοποίηση τους, κάθε λίγο και λιγάκι.

paltrow1

Όπως εξηγούν, λοιπόν, το μυστικό κρύβεται στην κατηγοριοποίηση! Όπως εξηγούν, το πρώτο μεγάλο βήμα, είναι να κατηγοριοποιήσουμε τα πράγματα που περιέχουν τα ντουλάπια και στη συνέχεια να τα βάλουμε σε βάζα ή μικρά καλάθια, όπως εμείς τα προτιμάμε και μας βολεύουν. Με αυτόν τον τρόπο, γλιτώνουμε χώρο, αλλά και ξέρουμε πού βρίσκεται κάθε τι, που ψάχνουμε.

Για παράδειγμα, αντί να έχουμε τα ζυμαρικά στα πακέτα τους, που όταν τα ανοίγουμε και περισσεύουν πρέπει να τα κλείνουμε με λαστιχάκι για να μη χύνονται, τα βάζουμε μέσα σε αεροστεγή γυάλινα βάζα. Έτσι, και τακτοποιημένα είναι, και απαλλασσόμαστε από τα μισοάδεια πακέτα και τα ζυμαρικά είναι προστατευμένα.

Αν έχετε πολλά ντουλάπια στην κουζίνα σας, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τις κατηγορίες. Τι σημαίνει αυτό. Σε ένα ράφι βάζετε όλα τα υλικά, που είναι για το πρωινό (φρυγανιές, κορν φλέικς, καφές, ζάχαρη κ.α.), σε άλλο ράφι τα υλικά μαγειρέματος (ζυμαρικά, όσπρια, κ.α.), σε άλλο βάζετε ξεχωριστά τα μπαχαρικά, βότανα, χυμούς ντομάτας, αλάτι κ.α.

Άλλο ένα πρόβλημα, που το συναντάμε κυρίως μετά από κάθε επιστροφή, είναι τα σνακ που αγοράζουμε και τα βάζουμε στο ντουλάπι και άκρη, ενίοτε, δεν βγάζουμε. Κι εδώ, μπορούμε να τα κατηγοριοποιήσουμε. Στο ένα ράφι βάζουμε τα ψωμιά για τοστ, κουλουράκια και σε άλλο βάζουμε σνακ του τύπου: πατατάκια, μπισκότα, σοκολάτες κ.α.
Παρακάτω, ακολουθούν κάποιες ιδέες, όπως τις έχουν αναρτήσει στον προσωπικό τους λογαριασμό, στο Instagram, οι Clea Shearer και Hoanna Teplin.

Διαβάστε επίσης

Αυτό είναι το κόλπο για να κρατήσετε τον πάγκο και την κουζίνα καθαρή από τα λάδια, όταν τηγανίζετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved