Πώς να διατηρήσετε «ζωντανές» τις ζωγραφιές των παιδιών σας

Οι πρώτες ζωγραφιές των παιδιών φαντάζουν στα μάτια των γονιών ξεχωριστές. Τι και αν πρόκειται για απλές, πολύχρωμες γραμμές ή ακατανόητες φιγούρες.

Πώς να διατηρήσετε «ζωντανές» τις ζωγραφιές των παιδιών σας

Είναι τα πρώτα σχέδια του παιδιού σας και αυτό σας γεμίζουν υπερηφάνια.

Αν θέλετε να διατηρήσετε ορισμένες από τις ζωγραφιές των παιδιών σας υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος, αρκεί να έχει χρησιμοποιήσει κραγιόνια για να τη ζωγραφίσει.

Πάρτε τη ζωγραφιά και σιδερώστε τη πάνω σε ένα κομμάτι πανί. Βάλτε το χαρτί με το έργο του παιδιού σας στη σιδερώστρα με τη ζωγραφιά προς τα πάνω, καλύψτε το με ένα κομμάτι ανοιχτόχρωμο ύφασμα και σιδερώστε την, πιέζοντας δυνατά με σίδερο σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Η ζωγραφιά θα μεταφερθεί στο ύφασμα. Αφήστε τη να κρυώσει πριν την πάρετε από τη σιδερώστρα.

6a00e55246b63f88340191032735c4970c 800wi

Ένας άλλος τρόπος είναι να ψεκάσετε τις ζωγραφιές με λακ μαλλιών. Έτσι, δεν θα φεύγουν τα χρώματα. Τέλος, υπάρχει και μια «μαγική» λύση που υπολογίζεται ότι μπορεί να διατηρήσει μια ζωγραφιά για 200 χρόνια!

Διαλύστε ένα δισκίο γάλα μαγνησίας σε 500 ml νερό και αφήστε το όλη τη νύχτα. Την επομένη, μουλιάστε στο διάλυμα αυτό το χαρτί με τη ζωγραφιά για μια ώρα. Βγάλτε το και αφήστε το να στεγνώσει.

Στα παιδιά αρέσει να φτιάχνουν δικές τους μπογιές. Βάλτε λίγη υγρή αμυλόκολλα σε ένα μικρό δοχείο και προμηθευτείτε μερικά μπουκάλια χρωστικής για τρόφιμα. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε χοντρούς μαρκαδόρους ή κραγιόνια για να μπορεί να τους κρατάει εύκολα το παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved