Πώς θα δημιουργήσετε μια γωνιά ηρεμίας για το παιδί σας

Τα παιδιά διδάσκονται πολλά χρήσιμα πράγματα στο σχολείο αλλά όχι πώς να ελέγχουν τα συναισθήματά τους.

Πώς θα δημιουργήσετε μια γωνιά ηρεμίας για το παιδί σας

Για αυτό και στο εξωτερικό πολλοί γονείς δημιουργούν μια γωνιά ηρεμίας στο σπίτι τους, ώστε τα παιδιά να ηρεμούν όταν νιώθουν ότι θέλουν να διώξουν μακριά τα άσχημα συναισθήματα που νιώθουν όπως το θυμό, τη θλίψη ή τον φόβο.

Δημιουργούμε ένα σημείο όχι για να τρέχουν μακριά από τα συναισθήματά τους αλλά για να βρουν το δρόμο της χαράς και να επιστρέψουν γρήγορα στα όμορφα συναισθήματα.

Καθώς μεγαλώνουν κάποια στιγμή θα υπάρξει μια μέρα στη ζωή τους, όταν εσείς ως γονείς δεν θα μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματά τους, και αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να μάθουν πώς να ελέγχουν τα συναισθήματά τους ξεφεύγοντας από το χάος.

Ορίστε πώς θα φτιάξετε μόνη σας αυτή τη γωνιά ηρεμίας στο σπίτι σας:

1. Βρείτε μια ήσυχη τοποθεσία
Για παράδειγμα, δεν θα θέλατε η ήσυχη γωνιά να είναι μέσα σε μια σκοτεινή ντουλάπα... Αυτό το σημείο πρέπει να είναι ένα φωτεινό σημείο, όπως για παράδειγμα δίπλα από ένα παράθυρο.

2. Εφαρμόστε τη Yoga
Μάθετε κάποιες κινήσεις της Yoga που θα μπορούν να ηρεμήσουν τα παιδιά. Αν μάθουν να ελέγχουν την αναπνοή τους η ηρεμία θα έρθει πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε.

3. Χρησιμοποιήστε αρωματικά έλαια ή κεριά
Τα απαλά αρώματα έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν τα παιδιά, όπως για παράδειγμα το άρωμα λεβάντας, του σανδαλόξυλου και της βανίλιας. Όλα αυτά τα αρώματα από μόνα τους δίνουν μια νότα ευφορίας και χαλάρωσης.

4. Μάθετέ τους να χρησιμοποιούν παιχνίδια με ηρεμιστικές «δυνάμεις»
Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα μάτσο παιχνίδια σε αυτό το χώρο ηρεμίας. Μερικά χαλαρωτικά παιχνίδια είναι:

  • Γυάλες με γκλίτερ: Βάλτε σε μια γυάλα νερό και γκλίτερ. Δώστε τη στο παιδί και ζητήστε του να την κουνάει παρατηρώντας τη χρυσόσκονη να πέφτει από τη μια μεριά στην άλλη.
  • Θεραπευτική βούρτσα: Μια βούρτσα και μια κούκλα κάνουν θαύματα
  • Μπάλες αντιστρές
  • Χρωμοσελίδες και μαρκαδόροι

5. Να έχουν μαζί τους βελουτέ μαλακές κουβερτούλες
Οι μαλακές βελουτέ κουβερτούλες, συνήθως έχουν θεραπευτικούς σκοπούς. Η αίσθηση που νιώθουν τα παιδιά καθώς κουκουλώνονται με μία από αυτές και η ζεστασιά είναι σαν μια ασφαλή αγκαλιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved