Σχεδιάστε ένα παιδικό δωμάτιο για δίδυμα

Για να διαβάζετε το άρθρο μας σίγουρα έχετε δίδυμα παιδάκια ή περιμένετε δίδυμα! Είτε πρόκειται για δύο κορίτσια ή δύο αγόρια ο τρόπος που θα σχεδιάσετε το δωμάτιο τους είναι σίγουρα ό,τι πιο σημαντικό γι' αυτά. 

Σχεδιάστε ένα παιδικό δωμάτιο για δίδυμα

Επειδή πρόκειται για δύο παιδάκια που μεγαλώνουν μαζί στον ίδιο χώρο ακόμη και οι ώρες του παιχνιδιού τους έχουν σημασία.

Ένα δωμάτιο για δύο αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά: Όσοι έχουν δίδυμα ξέρουν ότι πολλές φορές ο ύπνος τους ως νεογέννητα δεν είναι ο ίδιος. Πρέπει λοιπόν το δωμάτιο να είναι έτσι ώστε το ένα να μην επηρεάζει το άλλο και να το ανησυχεί, αν ξυπνούν σε διαφορετικές ώρες. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να τα μάθετε από μικρά να κοιμούνται με θόρυβο έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τα κλάματα του άλλου σας μωρού.

PAIDIKA DOMATIA GIA DIDIMA 10

Η... προσωπικότητα ενός δωματίου:

Τα δίδυμά σας θα αρχίσουν κάποια στιγμή να δείχνουν τις διαφορετικές τους προσωπικότητες. Θα θέλουν ξεχωριστά πράγματα στο χώρο τους. Για να μην κάνετε μεγάλες αλλαγές επιλέξτε ένα σχετικά ουδέτερο χρώμα το οποίο να ταιριάζει και σε αγόρι και σε κορίτσι, αλλά ακόμη και αν πρόκειται για δύο αγόρια ή δύο κορίτσια να ταιριάζει και στα δύο.

PAIDIKA DOMATIA GIA DIDIMA 2

Αυτό που σίγουρα πρέπει να έχει ένα δωμάτιο για δίδυμα είναι μια αναπαυτική πολυθρόνα, στην οποία να μπορείτε να κρατάτε και τα δύο μωρά σας στηρίζοντας και τα χέρια σας. Τα φώτα θα πρέπει να είναι τοποθετημένα έτσι ώστε το ένα μωρό να μην επηρεάζεται όταν τα ανάβετε για το άλλο. Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει το δικό του χώρο για παιχνίδι. Μεγαλώνουν πολύ γρηγορότερα απ' ότι φαντάζεστε και αυτό θα το χρειαστείτε πολύ γρήγορά για να γλιτώσετε καβγάδες.

PAIDIKA DOMATIA GIA DIDIMA 11

Όταν πρόκειται για δίδυμα διαφορετικού φύλου το δωμάτιο σίγουρα θα πρέπει να εκφράζει και τα δύο. Σε καμία από τις δύο πλευρές δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβολές έτσι ώστε το ένα παιδί να μην επισκιάζει το άλλο.

Δείτε τις ιδέες μας στην παρακάτω gallery

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved