Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο για τα Χριστούγεννα

Ιδέες για να διακοσμήσετε χριστουγεννιάτικο το δωμάτιο των παιδιών σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο για τα Χριστούγεννα
Bigstock

Μην περιοριστείτε στη διακόσμηση του σαλονιού τα φετινά Χριστούγεννα. Τα παιδιά σας σίγουρα θα ενθουσιαστούν αν δουν ότι η χριστουγεννιάτικη μαγεία υπάρχει σε όλο το σπίτι, ακόμη και στο δικό τους δωμάτιο.

Αν δεν ξέρετε πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο των παιδιών σας, παρακάτω ακολουθούν μερικές όμορφες ιδέες για να εμπνευστείτε.

Αρχίστε με την πόρτα τους

Η πόρτα είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν τα παιδιά πριν μπουν στο δωμάτιό τους. Οπότε γιατί να μην την κάνετε λίγο ξεχωριστή με αφορμή τα Χριστούγεννα;

Δέστε έναν φιόγκο, φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο από χαρτόνια. Ιδέες υπάρχουν πολλές.

#1

#2

#3

#4

#5

Αρχίστε την αντίστροφη μέτρηση

Ένα από τα καλύτερα πράγματα των Χριστουγέννων είναι τα ημερολόγια αντίστροφής μέτρησης. 24 μέρες γεμάτες ανυπομονησία, προσμονή και χαρά. Βοηθήστε τα να μετρήσουν αντίστροφα με ημερολόγια που είτε θα αγοράσετε, είτε θα φτιάξετε.

#1

#2

#3

#4

#5

Πείτε ναι στις γιρλάντες

Οι γιορτινές γιρλάντες κάνουν πάντα τη διαφορά έτσι δεν είναι; Γι' αυτό άλλωστε δεν λείπουν από καμία γιορτή. Κάποιες μάλιστα -αν δεν είναι Χριστουγεννιάτικες- μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο. Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω - κάποιες «ναι» μπορείτε να τις αφήσετε και μετά τα Χριστούγεννα αν θέλετε.

#1

#2

#3

#4

#5

Ένα μικρό δεντράκι; Ω, ναι παρακαλώ!

Ναι, έχετε ένα μεγάλο δέντρο στο σαλόνι. Το ξέρουμε αλλά γιατί να μην στολίσετε και ένα μικρότερο στο παιδικό δωμάτιο;

#1

#2

#3

#4

#5

Μην ξεχνάτε! Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή ευτυχίας, χαράς, ευγνωμοσύνης και τα παιδιά -όσο είναι μικρά- θέλουν αυτή τη χαρά και τη μαγεία στη ζωή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved