Βρεφικό δωμάτιο: Πώς θα χαρίσεις στο μωρό σου έναν dreamy χώρο που αποπνέει ηρεμία

Χρήσιμα tips διακόσμησης για το βρεφικό δωμάτιο.

Βρεφικό δωμάτιο: Πώς θα χαρίσεις στο μωρό σου έναν dreamy χώρο που αποπνέει ηρεμία

Καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ημέρα που θα φέρεις στον κόσμο το μωρό σου, προσπαθείς να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, ώστε το πρώτο υπνοδωμάτιό του να είναι έτοιμο για την άφιξή του στο σπίτι σας. Άλλωστε, η προετοιμασία του βρεφικού δωματίου είναι για εσένα ένας τρόπος να διοχετεύσεις δημιουργικά τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία που σε κατακλύζουν με αφορμή τον ερχομό του μωρού σου, ένας τρόπος για να αρχίσεις να φαντάζεσαι πώς θα είναι η καθημερινότητά σου ως νέα μανούλα.

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, πώς θα διαμορφώσεις ένα παραμυθένιο, dreamy και γαλήνιο περιβάλλον, το οποίο θα ενισχύει καθημερινά την ανάπτυξη του μωρού σου; Ποιες είναι οι προσθήκες που θα μετατρέψουν αυτούς τους τέσσερις τοίχους σε μία ζεστή, φιλόξενη «αγκαλιά» μέσα στην οποία το μωράκι σου θα αισθάνεται κάθε μέρα ήρεμο και ασφαλές; Κι όμως, οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα «κρύβονται» στο κείμενο που ακολουθεί.

Παρακάτω, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα tips διακόσμησης για το βρεφικό δωμάτιο, σου αποκαλύπτουμε τις προσθήκες που δεν πρέπει να λείπουν από το πρώτο του «καταφύγιο», καθώς και τη βρεφική συλλογή η οποία υπόσχεται να χαρίσει έναν αρμονικό και άνετο χώρο στο μωράκι σου.

Ξεκίνα την προετοιμασία του βρεφικού δωματίου επιλέγοντας τη χρωματική παλέτα

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις τη διαμόρφωση του βρεφικού δωματίου, είναι η επιλογή της κατάλληλης χρωματικής παλέτας. Βλέπεις, αποφασίζοντας ποιες θα είναι οι αποχρώσεις που θα κυριαρχήσουν στο δωμάτιο του μωρού σου, θα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξεις τα έπιπλα ή τα διακοσμητικά τα οποία θα συμπληρώσουν τη διακόσμηση του χώρου. Εναλλακτικά, μπορείς πρώτα να επιλέξεις την κούνια του μωρού -δηλαδή το σημαντικότερο έπιπλο του δωματίου- και σύμφωνα με τις αποχρώσεις της να διαμορφώσεις και τον υπόλοιπο χώρο.

Το μπεζ, το τιρκουάζ, το λεμονί, το απαλό ροζ, είναι μερικές από τις αποχρώσεις που θα χαλαρώνουν το μωρό σου. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρεις πως στη νέα βρεφική συλλογή NIMA HOME θα βρεις σεντόνια και πικέ κουβερτούλες σε απαλούς, ονειρικούς τόνους, καθώς και με υπέροχα, μοντέρνα prints τα οποία αναπαριστούν χαριτωμένα ζωάκια. Όποιο σχέδιο και να επιλέξεις, να είσαι σίγουρη πως θα έχεις εξασφαλίσει μία άριστη ποιότητα κλινοσκεπασμάτων για το μωράκι σου.

nima-2.jpg

Οι προσθήκες που θα προσφέρουν ένα άνετο και ασφαλές περιβάλλον στο μωρό σου

Αφού καταλήξεις στα βασικά κομμάτια που θα συνθέσουν το πρώτο δωμάτιο του μικρού σου, δηλαδή στην κούνια, την αλλαξιέρα ή τη συρτάρια, θα χρειαστεί να επενδύσεις σε μερικές επιπλέον προσθήκες για να του παρέχεις ένα άνετο περιβάλλον. Ποιες είναι αυτές; Σίγουρα, ένα σετ πάντας που θα ταιριάζει με τις αποχρώσεις του βρεφικού δωματίου, ενώ θα παρέχει μία ολοκληρωμένη κάλυψη περιμετρικά της κούνιας, χωρίς όμως να σου στερεί την οπτική επαφή με το μωράκι σου.

Εξίσου απαραίτητο είναι και ένα πανάκι παρηγοριάς ή αλλιώς «νάνι», το οποίο θα κρατά το μωρό σου ήρεμο, όταν θα το έχεις στην κούνια ή το καρότσι του και δεν θα βρίσκεται στην αγκαλιά σου. Επιπλέον, μην παραλείψεις να προσθέσεις πάνω από την κούνια του μωρού σου μία κουνουπιέρα, η οποία θα κάνει level up στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου, ενώ θα προστατεύει το μωράκι σου την άνοιξη και το καλοκαίρι από τα κουνούπια και τα ιπτάμενα έντομα.

nima-3.jpg

Όλα τα παραπάνω είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις την ιδανική ατμόσφαιρα για το μωράκι σου. Και επειδή είμαστε σίγουρες πως θέλεις να του προσφέρεις μόνο το καλύτερο, δηλαδή ένα άνετο, λειτουργικό και ήρεμο περιβάλλον, στη νέα βρεφική συλλογή NIMA HOME θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το «παραμυθένιο» καταφύγιο, που θα καλωσορίσει το μωράκι σου στο σπίτι και τη ζωή σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved