Παιδικό δωμάτιο: Διακοσμήστε το σε κίτρινες αποχρώσεις (εικόνες)

Το κίτρινο είναι φωτεινό χρώμα και ταιριάζει σε κάθε παιδικό δωμάτιο.

Παιδικό δωμάτιο: Διακοσμήστε το σε κίτρινες αποχρώσεις (εικόνες)
φώτο: Instagram @bprojektcom

Το καλοκαίρι συχνά οι γονείς αποφασίζουν να κάνουν αλλαγές στο παιδικό δωμάτιο. Συνήθως το φρεσκάρουν αλλάζοντας χρώμα ή κάνουν πιο ουσιαστικές αλλαγές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού τους.

Κίτρινο χρώμα

Η επιλογή χρώματος συνήθως εξαρτάται από το φύλο του μωρού. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που είναι ουδέτερες και μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα χρώματα.Το κίτρινο είναι ένα από αυτά τα χρώματα. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς τραβάει την προσοχή μας από την πρώτη στιγμή. Είναι επίσης το χρώμα του ήλιου ενώ παράλληλα συμβολίζει τον πλούτο και τη δόξα αλλά και τη δημιουργία παραπέμποντας στη φύση ( λεμόνια, καναρίνια, ηλιοτρόπια). Θεωρείται παράλληλα, συναισθηματικά διεγερτικό κάνοντάς μας να νιώθουμε περισσότερο σίγουροι με τον εαυτό μας, πιο θετικοί και πιο αισιόδοξοι. Παράλληλα, τονώνει την αυτοεκτίμησή μας.

Οι πολλές αποχρώσεις του κίτρινου

Μερικές από τις πολλές αποχρώσεις του κίτρινου είναι το κίτρινο του ασφόδελου, της μανόλιας, του ήλιου, η ώχρα και μετά το ψυχρό λεμονί και το φωτεινό κίτρινο.Το ζήτημα είναι απλώς να βρείτε το σωστό τόνο για εσάς.

Το κίτρινο σε δράση

Το κίτρινο , όπως αναφέρει η Karen Haller στο βιβλίο της « Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων, Πώς να χρησιμοποιήσετε την ψυχολογία του χρώματος για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας», εκδόσεις διόπτρα, είναι το χρώμα της λιακάδας και η λιακάδα φέρνει ευτυχία. Οι επιχειρήσεις που απευθύνονται σε παιδιά ξέρουν ότι το κίτρινο στα καταστήματα τους κάνει τα παιδιά χαρούμενα – και όταν τα παιδιά είναι χαρούμενα, οι γονείς είναι πιθανότερο να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

Όταν χρησιμοποιείτε το χρώμα για να προκαλέσετε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η χρήση του σωστού τόνου στη σωστή αναλογία και στη σωστή θέση είναι εξαιρετικά σημαντική αν θέλετε να προκαλέσετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αποφύγετε τις υπερβολές επιλέγοντας κίτρινες πινελιές κι όχι ένα δωμάτιο βαμμένο από άκρη σε άκρη κίτρινο.

Αν αναζητάτε ιδέες για το πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο σε κίτρινες αποχρώσεις, δείτε τι βρήκαμε στο Instagram.

Ζωγραφίστε τον τοίχο και διακοσμήστε το κρεβάτι με μαξιλάρια : όλα σε κίτρινες αποχρώσεις


https://www.instagram.com/p/CMePd_fnc6V/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εστιάστε στο κρεβάτι, το οποίο θα είναι το μοναδικό έπιπλο στο δωμάτιο σε κίτρινο χρώμα


https://www.instagram.com/p/CQfhRVzrczi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άλλη επιλογή: ντουλάπα σε κίτρινο χρώμα


https://www.instagram.com/p/CREtML_I9ok/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για ακόμα περισσότερες ιδέες, δείτε τη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved