Παιδικά γραφεία για όλα τα γούστα: Απλά και λειτουργικά (pics)

Ορισμένα μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας.

Παιδικά γραφεία για όλα τα γούστα: Απλά και λειτουργικά (pics)
instagram@ ilovebuckeyeaz

Με την έναρξη των σχολείων, τα παιδιά θα χρειαστούν ένα παιδικό γραφείο.

Είναι σημαντικό να έχουν το δικό τους χώρο όπου θα μπορούν να συγκεντρωθούν για να μελετήσουν. Το σαλόνι ή κουζίνα με την τηλεόραση ανοιχτή σίγουρα δεν τα βοηθάει. Αντίθετα, τους αποσπούν την προσοχή.

Τοποθετείστε λοιπόν ένα γραφείο στο υπνοδωμάτιο του παιδιού σας και εξηγείστε του ότι εκεί είναι ο δικός του χώρος. Αν το δωμάτιο είναι μικρό, βρείτε ένα άλλο σημείο στο σπίτι που θα μπορούσε να γίνει γωνιά μελέτης.

Για να αποφύγετε από την αρχή τη γκρίνια ή την άρνηση του παιδιού για διάβασμα θα πρέπει να καθιερώσετε ένα πρόγραμμα ώστε μετά την επιστροφή του από το σχολείο να γνωρίζει τι πρέπει α κάνει.

Θα πρέπει να διαβάζει νωρίς

Είναι σημαντικό το παιδί να διαβάζει νωρίς. Όταν επιστρέψει από το σχολείο, αφήστε το λίγο να χαλαρώσει και μετά να ξεκινήσει το διάβασμα. Φροντίστε επίσης, τις εξωσχολικές δραστηριότητες να μην τις βάζετε νωρίς. Γιατί, πολλοί γονείς βάζουν τις δραστηριότητες νωρίς και στο τέλος το παιδί κάθεται να διαβάσει στις 7 και 8 το απόγευμα, με ένα κεφάλι καζάνι, κουρασμένο, χωρίς καθαρό μυαλό και σκέψη.

Αφήστε το να διαβάσει μόνο

Το να είστε συνεχώς πάνω από το κεφάλι του, του προκαλεί – και δικαιολογημένα – εκνευρισμό. Σκεφτείτε εσείς να θέλετε να εργαστείτε και πάνω από το κεφάλι σας να είναι ο προϊστάμενος σας; Δεν θα σας αποσυντόνιζε αυτό; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο και με το παιδί. Αφήστε το, λοιπόν, να διαβάσει μόνο του και εσείς μόνο στο τέλος, θα ελέγξετε τις ασκήσεις και αν έχει κάνει κάποια λάθη.

Τονίστε του ότι το σχολείο είναι η δική του εργασία

Όπως εσείς εργάζεστε, έτσι εργάζεται και το παιδί. Το σχολείο είναι η δική του δουλειά και αυτό θα πρέπει να του το τονίσετε. Οπότε και το διάβασμα είναι μέρος της δουλειάς του.

Αν λοιπόν δεν έχετε έτοιμο το παιδικό γραφείο στη gallery που ακολουθεί θα βρείτε αρκετές ιδέες που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν για να κάνετε την επιλογή σας.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram@studentdesk

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved