Γωνιά ανάγνωσης - Δημιουργήστε την ωραιότερη στο παιδικό δωμάτιο (pics)

Θέλετε το παιδί σας να αγαπήσει το διάβασμα και τα βιβλία; Τότε δημιουργήστε μια όμορφη γωνιά ανάγνωσης βιβλίων!

Γωνιά ανάγνωσης - Δημιουργήστε την ωραιότερη στο παιδικό δωμάτιο (pics)
Instagram account @blogging_through_madness

Τα εφόδια που χαρίζει το διάβασμα σε ένα παιδί είναι πολλά και γι' αυτό οι γονείς θα πρέπει να μάθουν στα παιδιά τους να αγαπούν όχι μόνο το διάβασμα αλλά και τα βιβλία.

Η ανάγνωση ενός βιβλίου στα παιδιά μαθαίνει τα παιδιά να βλέπουν τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, ανακαλύπτουν πράγματα που οι γονείς δεν μπορούν να εξηγήσουν με λόγια, μαθαίνουν για τη φιλία, την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, μαθαίνουν να νικούν τους φόβους τους, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το μυαλό τους και να σκέφτονται περισσότερα πράγματα, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και φυσικά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.

Δεν είναι όμως πάντα εύκολο ένας γονιός να ωθήσει το παιδί του στο διάβασμα. Υπάρχουν φορές που τα παιδιά θεωρούν αγγαρεία την ανάγνωση ενός βιβλίου, «ξεπετάγοντάς» το στα γρήγορα για να αρχίσουν το παιχνίδι ή να δουν τάμπλετ.

Πώς θα μπορούσατε λοιπόν να κάνετε το παιδί σας να λατρέψει το διάβασμα;

Εκτός από το να κάνετε και εσείς οι ίδιοι το ίδιο -να διαβάζετε δηλαδή μπροστά του- Και πώς θα μπορούσαμε να το καταφέρουμε;

Για να το καταφέρουμε πρέπει να πιστεύουμε και οι ίδιοι στα θετικά της ανάγνωσης. Έτσι, θα κάνουμε και το παιδί να αγαπήσει το διάβασμα. Επιπλέον, από τη βρεφική ηλικία μπορείτε να του διαβάζετε βιβλία και μεγαλώνοντας να τα ξεφυλλίζετε μαζί, μέχρι να φτάσει σε μια ηλικία που θα μπορεί να διαβάζει μόνο του.

Τι άλλο θα κάνει το παιδί σας να δει το διάβασμα παιχνίδι;

Μα φυσικά με το να του δημιουργήσετε μια γωνιά ανάγνωσης είτε στο παιδικό δωμάτιο, είτε σε κάποιο ανεκμετάλλευτο χώρο στο σπίτι, είτε στο χολ, είτε κάτω από τη σκάλα (αν έχετε εσωτερική σκάλα στο σπίτι).

Φτιάξτε έναν όμορφο χώρο με πολύχρωμα χαλάκια, μαξιλάρια, μικρές βιβλιοθήκες, φωτάκια και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας. Έτσι θα γίνει ακόμη πιο δελεαστικό το διάβασμα στο παιδί σας.

Μεγαλώνοντας το παιδί σας, αλλάξτε και τα βιβλία που θα έχετε στα ράφια ή τις βιβλιοθήκες, αντικαθιστώντας τα με βιβλία κατάλληλα για την ηλικία του.

Θα δείτε ότι το διάβασμα θα γίνει ρουτίνα για εκείνο και μέσα στην ημέρα θα αφιερώνει μια ώρα για να διαβάσει το αγαπημένο του παραμύθι ή βιβλίο.

Στη gallery που ακολουθεί θα δείτε όμορφες ιδέες διακόσμησης γωνιάς ανάγνωσης. Δείτε τες και εμπνευστείτε ώστε να φτιάξετε τη δική σας γωνιά βιβλίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved