Health Line: Ωτίτιδα - Από τι προκαλείται και πώς θα την αντιμετωπίσετε (vid)

Ωτίτιδα και παιδιά: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Μαριαλένα Κυριακάκου
Health Line: Ωτίτιδα - Από τι προκαλείται και πώς θα την αντιμετωπίσετε (vid)

Η ωτίτιδα αποτελεί τη συχνότερη λοίμωξη των αυτιών στα παιδιά. Σε φυσιολογικές συνθήκες, η ευσταχιανή σάλπιγγα (το στενό πέρασμα που συνδέει το μέσο τμήμα του αυτιού) είναι γεμάτη αέρα και διατηρεί το χώρο πίσω από το τύμπανο χωρίς υγρό.

Όταν εμφανίζεται ωτίτιδα εμποδίζεται ο μικρός θάλαμος πίσω από το τύμπανο, στο πίσω μέρος του λαιμού. Η ωτίτιδα μπορεί να εμφανιστεί κατά την εκδήλωση κάποιας αναπνευστικής λοίμωξης, μιας αλλεργίας ή ενός κρυώματος στα παιδιά, καθώς έτσι η σάλπιγγα κλείνει, συσσωρεύεται υγρό και εκεί μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια. Καθώς η μόλυνση συνεχίζεται, η πίεση στο τύμπανο μπορεί να αυξάνεται σταδιακά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δονείται πλέον φυσιολογικά και να προκαλεί πόνο.

Πώς γίνεται η εξέταση του αυτιού, πότε ένα παιδί πρέπει να πάρει αντιβίωση; Είναι κατάλληλη οποιαδήποτε αντιβίωση για την αντιμετώπιση; Η ωτίτιδα δεν είναι μεταδοτική;

Σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα, απαντά η παιδίατρος του Mothersblog, Μαριαλένα Κυριακάκου, στο βίντεο που ακολουθεί:



Δρ.Μαριαλένα Κυριακάκου
www.kyriakakou.gr
marialenakyriakakou@gmail.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved