Τα παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική έχουν κανονική ανάπτυξη (vid)

Τι δείχνουν τα στοιχεία για την ανάπτυξη των παιδιών που γεννήθηκαν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μενέλαος Λυγνός
Τα παιδιά που γεννήθηκαν με εξωσωματική έχουν κανονική ανάπτυξη (vid)
Bigstock

Στις μέρες μας, η εξωσωματική γονιμοποίηση (In Vitro Fertilization – IVF), είναι συνηθισμένο φαινόμενο καθώς καταφεύγουμε σε αυτή όταν άλλες μέθοδοι υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπως η σπερματέγχυση έχουν αποτύχει.

Οι πιθανότητα επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες, κυριότερος από τους οποίους είναι η ηλικία της γυναίκας. Ιδανική ηλικία για εξωσωματική γονιμοποίηση θεωρείται το διάστημα από τα 23 μέχρι τα 39 έτη.

Συμπεράσματα για τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορούν να εξαχθούν και με κάποιες ορμονολογικές εξετάσεις της γυναίκας, οι οποίες καταδεικνύουν τη δυνατότητα ανταπόκρισης των ωοθηκών στη διέγερση. Σημαντική για την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι και η ποιότητα του σπέρματος.

Αρνητικά στην αποτελεσματικότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης επιδρά το κάπνισμα και η παχυσαρκία, ενώ μία Σουηδική μελέτη του 2005 κατέδειξε πως το άγχος δεν μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας της.

Αναπτύσσονται όμως σωστά τα παιδιά που γεννιούνται από εξωσωματική; Η απάντηση είναι ναι.

Δείτε τα τελευταία στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν, ότι η ανάπτυξη των παιδιών, που γεννήθηκαν μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση, δεν διαφέρει από αυτήν των παιδιών, που γεννήθηκαν μετά από φυσική σύλληψη στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved