Οι συχνές κολπίτιδες αυξάνουν την πιθανότητα λοίμωξης με HPV

Οι λόγοι που αυξάνεται ο κίνδυνος για HPV λοίμωξη όταν οι γυναίκες έχουν συχνές κολπίτιδες.

Μενέλαος Λυγνός
Οι συχνές κολπίτιδες αυξάνουν την πιθανότητα λοίμωξης με HPV
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κολπίτιδα οφείλεται στην υπερβολική ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών εντός του κόλπου. Bigstock

Η κολπίτιδα είναι ο όρος, με τον οποίον αναφερόμαστε στη φλεγμονή του κόλπου.

Ενίοτε μάλιστα η κολπίτιδα συνδυάζεται με φλεγμονή και του αιδοίου, οπότε μιλάμε για αιδοιοκολπίτιδα ή με φλεγμονή του τραχήλου, δηλαδή τραχηλίτιδα, οπότε μιλάμε για κολποτραχηλίτιδα.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κολπίτιδα οφείλεται στην υπερβολική ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών εντός του κόλπου.

Τι σχέση έχουν οι υποτροπιάζουσες κολπίτιδες με την πιθανότητα λοίμωξης από τον HPV;

Στο 46ο συνέδριο της Γαλλικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Τραχηλική και Κολπικής Παθολογίας (Société Française de Colposcopie et de Pathologie Cervico-Vaginale – SFCPCV) ανακοινώθηκαν από τη Δρ Julia Maruani παρατηρήσεις σχετικές με τη συσχέτιση της αυξημένης πιθανότητας εμμένουσας HPV λοίμωξης και της διαταραχής της φυσιολογικής κολπικής χλωρίδας.

Σύμφωνα με την εν λόγω ερευνήτρια, όταν ο πληθυσμός των Γαλακτοβακίλλων μειωθεί κάτω από ένα όριο, τότε η προστατευτική δράση των βακτηρίων αυτών επί του ιστού, που καλύπτει τον κόλπο και ονομάζεται βλεννογόνος φθίνει. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες όχι μόνον εκδήλωσης κολπίτιδας, αλλά και εμμένουσας λοίμωξης από τον ιό HPV.

Δείτε πώς οι συχνές κολπίτιδες συνδέονται με αυξημένη πιθανότητα λοίμωξης από HPV στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved