Η κρίση χτύπησε τον Αϊ-Βασίλη!

Η πιο μαγική εποχή του χρόνου πλησιάζει! Χριστούγεννα! Δεν υπάρχει παιδί που δεν χαμογελάει πλατιά στον ερχομό τους και μεγάλος που δεν γίνεται πάλι παιδί.

Η κρίση χτύπησε τον Αϊ-Βασίλη!

Αφήνουμε στην άκρη τα προβλήματα και τις έγνοιες και απολαμβάνουμε ζεστά ροφήματα στο σπίτι μας, δίπλα στο λαμπερό μας δέντρο, βλέποντας τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες.

Τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και ο Άγιος Βασίλης κάνουν πιο γλυκιά αυτή την περίοδο για όλους.

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Μεταδώστε τη μαγεία αυτή στα παιδιά σας, όσο δύσκολη και να είναι η φάση που διανύουμε. Άκουσα σε μια εκπομπή ότι τα παιδάκια ζητάνε από τον Άγιο Βασίλη -στα θεματικά χωριά που επισκέπτονται- δουλειά για τους γονείς τους και χρήματα για την οικογένειά τους και ένιωσα ένα περίεργο συναίσθημα. Από τη μία αντιλήφθηκα το πόσο ώριμα αναγκάζονται να σκεφτούν πλέον τα παιδιά και από την άλλη ότι μέσα από αυτή την τρομακτικά λογικευμένη στάση τους, χάνουν ένα μέρος της ανεμελιάς που έχει ανάγκη αυτή η ηλικία.

Αναμφισβήτητα ο Άγιος Βασίλης τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να έρθει φορτωμένος με πλούσια δώρα όπως παλιότερα, όχι επειδή δεν θέλει, αλλά επειδή ο σάκος του μάλλον μπήκε στο πλύσιμο. Τα παιδιά πιστεύω ότι πρέπει να ξέρουν μια πιο “στρογγυλεμένη” εκδοχή του τι συμβαίνει. Δεν είναι η σωστή ηλικία να πάψουν να πιστεύουν σε κάτι τόσο υπέροχο. Σε κάτι που εξάπτει τη φαντασία τους και τα κάνει πραγματικά ευτυχισμένα.

Children Christmas Toys a

Το συναρπαστικό στα Χριστούγεννα είναι όλη η ατμόσφαιρα, δεν είναι τα υλικά αγαθά. Είναι η προσμονή, το παραμύθι, το όνειρο. Σταθείτε σε αυτά και αφήστε κατά μέρος τα χρήματα και τα δώρα. Στολίστε το σπίτι με τα παιδιά σας, βάλτε μουσική, πείτε τους ιστορίες και βάλτε τα στο κλίμα των γιορτών. Δεν χρειάζεται να ξέρουν αν ο Άγιος Βασίλης έχει να διαθέσει 10 ή 100 ευρώ για δώρα. Γράψτε μαζί τους το γράμμα που όλοι στέλναμε μικροί με χαρά και μη ζητήσετε δώρα, αλλά κάτι πιο γενικό, όπως πολλά χαμόγελα και ευτυχία για όλα τα παιδιά του κόσμου. Κάτι που θα βάλει σε δεύτερη μοίρα τα παιχνίδια. Αφήστε τον Άγιο Βασίλη να διαλέξει μόνος του τι θα βάλει κάτω από το δέντρο. Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν απογοητεύεται, κανείς δεν στεναχωριέται.

santa

Η χαρά κρύβεται στο “περιτύλιγμα” των γιορτών και αυτή δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι αναπολούμε ενίοτε τα παιδικά μας χρόνια γιατί ήταν ξέγνοιαστα. Δεν είχαμε σκοτούρες, δεν είχαμε άγχη και απολαμβάναμε και το παραμικρό. Η φαντασία των παιδιών κάνει τον κόσμο τους μοναδικό και υπέροχο. Μην τους στερήσετε αυτή την ευτυχία. Και μην ξεχνάτε ότι τα προβλήματα των μεγάλων δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα για τους μικρότερους.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

Διαβάστε επίσης

Πρέπει ή όχι τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;
«Έκανα το λάθος να πω στην κόρη μου την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη και το έχω μετανιώσει»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved