Το μυστικό συστατικό για να είναι ευτυχισμένο το παιδί σας είναι η αγάπη!

Πολλοί γονείς ψάχνουν τη "συνταγή" για να είναι ευτυχισμένο το παιδί τους και τον τρόπο για να έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Σίγουρα δεν υπάρχει ένα μόνο συστατικό που αν το προσθέσεις όλα θα πάνε μέλι γάλα. 

Το μυστικό συστατικό για να είναι ευτυχισμένο το παιδί σας είναι η αγάπη!

Σε γενικές γραμμές χρειάζεται ηρεμία και αυτό που παίζει μεγαλύτερη σημασία κατά τη γνώμη μου είναι η καλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι.Η σχέση του ζευγαριού καθορίζει κατά ένα μεγάλο μέρος και την ψυχική ηρεμία του παιδιού.

Γράφει η Έλια Κωνσταντινίδη

Όταν υπάρχει αγάπη, συζήτηση, κατανόηση και αλληλοσεβασμός, όλα μπορούν να λυθούν σχεδόν ως δια μαγείας. Χωρίς φωνές, εντάσεις και διαπληκτισμούς. Το παιδί αυτό το εισπράττει και τα βλέπει όλα να κυλούν σε ένα κλίμα ήρεμο, κάτι που παίζει ρόλο στην ψυχολογία του.

Σίγουρα όμως το οικογενειακό περιβάλλον δεν μπορεί να είναι πάντα ζεν.Απαρτίζεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι νιώθουν κούραση, εκνευρισμό και έχουν ξεσπάσματα. Όμως όταν υπάρχει το κατάλληλο δέσιμο, η κατάσταση σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να κρατηθεί σε νορμάλ πλαίσια.

Η καλή επικοινωνία σχετίζεται και άμεσα με θέματα που έχουν να κάνουν με το παιδί. Πρέπει οι γονείς να ακολουθούν μια κοινή γραμμή και να μπορούν να τα βρουν σε ότι αφορά τη διαπαιδαγώγησή του. Όταν ο ένας λέει το Χ και ο άλλος το Ψ το παιδί μπερδεύεται και δεν ξέρει ποιον να ακούσει και γιατί. Χάνει την έννοια του σωστού και του λάθους και φυσικά θα ακολουθήσει τον γονιό που το "βολεύει" περισσότερο, καθιστώντας στα μάτια του τον άλλον ως τον κακό της υπόθεσης.

Η βάση για την ευτυχία όμως, όπως προανέφερα, είναι η αγάπη. Και εκεί πρέπει να σταθούμε. Όταν αγαπάς τον άλλον, πάντα βρίσκεις τον τρόπο. Βλέπεις πέρα από το τώρα, πέρα από τις μικρότητες του παρόντος και αυτό είναι που σου δίνει δύναμη. Πορεύεστε στην οικογένεια σα να είστε ένα και όχι δυο άτομα που δεν έχουν κανένα σημείο επαφής μεταξύ τους. Κρατάτε αυτό που έχετε δημιουργήσει δυνατό και υγιές και καμία δυσκολία δεν είναι αρκετά μεγάλη για να σας διασπάσει.

Θα με βρείτε και στο φυσικό μου περιβάλλον egwthasoutapw

Διαβάστε επίσης

Όταν η μαμά φταίει για όλα
«Εγώ για καλό έχω το παιδί μου από κοντά» - Η παντοδύναμη μάνα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved