Τα παιδιά θέλουν ηρεμία, με φωνές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα

Στις μέρες μας η ηρεμία θεωρείται πολυτέλεια κατά κάποιον τρόπο. Οι ρυθμοί είναι τρελοί και όλα γύρω μας αλλάζουν διαρκώς, σε σημείο που δεν τα προλαβαίνουμε. Οπότε οι στιγμές χαλάρωσης είναι λίγες και πολύτιμες.

Τα παιδιά θέλουν ηρεμία, με φωνές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα

Κάτι τέτοιο έχει σαν αποτέλεσμα να μεταφέρουμε την κούραση και την υπερένταση όλης της μέρας και στο σπίτι. Και κάποιες φορές την πληρώνει ο “άμαχος πληθυσμός”. Ο λόγος φυσικά για τα παιδιά. Αυτά τα αθώα πλάσματα που σε τίποτα δεν φταίνε και πληρώνουν τα σπασμένα άλλων.

Κάποιος παιδίατρος είχε πει “Καταλαβαίνω απ΄τη συμπεριφορά των παιδιών αν υπάρχει ηρεμία στο σπίτι”. Από ήσυχα σπίτια, που δεν υπάρχουν φωνές και φασαρίες, συνήθως βγαίνουν και ήρεμα παιδιά.

calm

Που σημαίνει προφανώς, ότι επηρεάζονται άμεσα από οποιοδήποτε ερέθισμα και κάτι τέτοιο έχει αντίκτυπο και στη δική τους συμπεριφορά.

Ποιος δεν θέλει ηρεμία; Έχετε στο μυαλό σας το σπίτι σας ως το ησυχαστήριό σας. Ως ένα μέρος που πρέπει να υπάρχει συνεννόηση, διάλογος, κατανόηση και όχι φασαρία. Έχω δει παιδί να κλαίει και να κλείνει τα αυτιά του μπροστά σε υστερίες γονιών, που ούτε καταλαβαίνει, ούτε χρειάζεται να καταλάβει.

children

Με φωνές δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Η ένταση η δική σας δεν έχει κανένα λόγο να εξωτερικεύεται στο παιδί σας. Βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, να χαλαρώνετε και να κάνετε πράγματα για εσάς, γιατί τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα και είναι αυτά στα οποία πέφτει το μεγαλύτερο βάρος.

Διατηρήστε στο σπίτι μια ωραία ατμόσφαιρα. Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις -ακραίες- εντάσεις και κάντε το πραγματικό ησυχαστήριο για όλη την οικογένεια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved