Προφυλαχθείτε από τον πυρετό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προληπτικά μέτρα και απλές συμβουλές αντιμετώπισης του πυρετού όταν είστε έγκυος.

Προφυλαχθείτε από τον πυρετό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται πιο αδύναμο δεδομένου ότι εκτελεί επιπλέον εργασία για να προστατεύσει τόσο τη μέλουσα μαμά όσο και το μωρό. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γυναίκες γίνονται πιο ευπαθείς σε λοιμώξεις, ρίγη ή πυρετούς.

Ένας χαμηλός πυρετός κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του πρώτου τριμήνου δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα, αλλά μια υψηλή θερμοκρασία μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μωρό σας. Η μέση θερμοκρασία του σώματος είναι 36-37 βαθμούς Κελσίου. Όταν λοιπόν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 38,3 ° C είναι πυρετός. Ο πυρετός συνοδεύεται με ορισμένες τυπικές ενδείξεις όπως ρίγη, εφίδρωση, πονοκέφαλος, αφυδάτωση, μυϊκός πόνος και κόπωση.

Αντί όμως να φοβάστε καλύτερα να λάβετε μέτρα για να τον αποφύγετε. Αν και δεν είναι απολύτως δυνατό να αποφευχθεί ο πυρετός κατά την εγκυμοσύνη, μπορείτε σίγουρα να είστε προσεκτικές.

Προληπτικά μέτρα

  • Εμβολιαστείτε κατά της εποχικής γρίπης και της γρίπης H1N1.
  • Πλένετε συχνά τα χέρια σας με αντισηπτικό.
  • Μείνετε μακριά από ασθενείς.
  • Αποφύγετε το μη παστεριωμένο γάλα.
  • Αποφύγετε τα κρεβάτια μαυρίσματος, τις σάουνες και τα υδρομασάζ.
  • Αποφύγετε την να πάρετε μόνες σας κάθε είδους φαρμακευτική αγωγή.

Εάν παρ’ όλα αυτά δεν μπορέσετε να τον αποφύγετε διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές αντιμετώπισής του.

  1. Μείνετε σε μια δροσερή περιοχή. Παραμείνετε σε ένα ευάερο μέρος. Ενεργοποιήστε έναν εναέριο ή κάθετο ανεμιστήρα και ξεκουραστείτε κοντά του.
  2. Φορέστε άνετα, χαλαρά ρούχα. Τα ρούχα από βαμβάκι βοηθούν στην κατάλληλη κυκλοφορία του αέρα. Αν νιώθετε κρύο, καλύψτε τον εαυτό σας με μια ελαφριά ζακέτα, κουβερτούλα κλπ.
  3. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας. Μην χρησιμοποιείτε κρύο νερό.
  4. Καταναλώστε πολλά υγρά. Μείνετε ενυδατωμένες. Πίνετε δροσερά, μη-ανθρακούχα υγρά. Οι χυμοί, όπως η λεμονάδα, βοηθούν στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος και στην επαναφορά των χαμένων γλυκόζης και ηλεκτρολυτών.
  5. Ξεκουραστείτε! Η ανενεργή λειτουργία κρατά το σώμα σας δροσερό και μειώνει τον κίνδυνο λιποθυμίας και δυσκολίας λόγω ζαλάδας.
  6. Εφαρμόστε ζεστές ή κρύες συσκευασίες για να μειώσετε τον πυρετό. Μπορείτε να αγοράσετε τα έτοιμα ζεστά και κρύα πακέτα που διατίθενται στα φαρμακεία ή να τα φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι. Για να κάνετε ένα ζεστό πακέτο στο σπίτι, θερμαίνετε μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 55 δευτερόλεπτα. Ελέγξτε τη θερμοκρασία της πριν τη χρήση για να αποφύγετε τον κίνδυνο να είναι πιο θερμή απ’ ό,τι αντέχετε. Μια μικρή συσκευασία από κατεψυγμένα μπιζέλια μπορεί να λειτουργήσει ως κρύα κομπρέσα. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε πάγο σε ύφασμα και να το εφαρμόσετε απευθείας στο μέτωπο σας για να μειώσετε τον πυρετό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μην αμελήσετε να επικοινωνήσετε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved