Νεύρα στην εγκυμοσύνη: Πώς μπορώ να είμαι πιο ήρεμη;

Τα συναισθήματα μας είναι πολύ περίπλοκα για να μπορούμε να τα ελέγχουμε συνέχεια και να τα πειθαρχούμε. 

Νεύρα στην εγκυμοσύνη: Πώς μπορώ να είμαι πιο ήρεμη;

Ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης όπου οι ορμόνες μας είναι σε έξαρση, το κομμάτι της διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων μας και των νεύρων γίνεται ακόμα πιο δύσκολη υπόθεση.

Ιδιαίτερα για τις μαμάδες που είναι πολύ απασχολημένες, είτε γιατί φροντίζουν ήδη ένα ακόμη παιδί, ή γιατί έχουν υποχρεώσεις με την δουλειά τους παράλληλα με την φουσκωμένη τους κοιλίτσα.

Πόσο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να αποφύγεις τα νεύρα με τόση πίεση;

Βασική προτεραιότητα για αναβαθμιστεί η καθημερινότητα σου σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι να ξεκουράζεσαι όσο σου το ζητάει ο οργανισμός σου.

Για παράδειγμα 20 λεπτά ξεκούρασης μέσα στην ημέρα, κάνουν τεράστια διαφορά στην πνευματική και σωματική σου ακεραιότητα αλλά και στην ενέργεια σου.

Ακόμα βοηθούν και στο πρήξιμο της εγκυμοσύνης, στον πόνο της μέσης αλλά και στους πονοκεφάλους που κάνουν τα νευρά σου ακόμα πιο έντονα.

Προσπάθησε να επαναφορτίζεις τον οργανισμό σου με την απαραίτητη ενέργεια όσο συχνά μπορείς. Διάλεξε σνακ που σου δίνουν ενέργεια ώστε να μην φτάνεις να νιώθεις εξαντλημένη για να φας κάτι.

Να ξέρεις πως λίγη άσκηση καθημερινά, βοηθά πολύ στην διαχείριση του στρες και του άγχους που προκαλούν τα καθημερινά νευρά σου.

egimosini nevra2

Μπορείς για παράδειγμα να βάλεις στο πρόγραμμα σου έστω 20 λεπτά συνεχόμενης κίνησης, είτε αυτό είναι περπάτημα, ή καθαριότητα, ή οτιδήποτε σε κρατάει σε εγρήγορση.

Αν βλέπετε τη σχέση σας με τον σύντροφο σας να φθείρει λόγω των συνεχόμενων συγκρούσεων που προκαλούν τα νεύρα σας, μην παραιτείστε.

Είναι πολύ σημαντικό και για εσάς και για το μωρό σας να προσπαθήσετε να επανασυνδεθείτε μαζί του συναισθηματικά.

Αυτό θα σας αφαιρέσει πολύ από το στρες και θα αρχίσει να δημιουργεί μια ισορροπία μέσα σας που είχε χαθεί.

Η εγκυμοσύνη, σας δίνει την δυνατότητα να αφιερώσετε και περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας.

Σκεφτείτε ποια χόμπι σας άρεσαν παλιότερα. Σας άρεσε να ζωγραφίζετε; Πιάστε ξανά πινέλα και μπογιές και δημιουργείστε. Αυτό από μόνο του είναι ένα εξαιρετικό αγχολυτικό.

Κάθε φορά που νιώθετε ότι βρίσκεστε σε μία κατάσταση όπου αρχίζετε να «φορτώνετε», αποφύγετε να την συνεχίσετε. Κάντε λίγο πίσω τον εγωισμό σας και έχετε μια εναλλακτική ασχολία που μπορείτε να καταπιάνεστε εκείνη την στιγμή ώστε να ηρεμείτε. Κάτι σαν ένα μικρό διάλειμμά.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να μην είστε όλη μέρα χαρούμενη και ορεξάτη. Το γεγονός ότι είστε έγκυος. δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείχνετε συνεχώς ήρεμη. Η αίσθηση αυτή για το πώς περιμένετε να σας βλέπουν οι άλλοι συνέχεια, είναι αγχωτική από μόνη της και σας προκαλεί περισσότερο άγχος.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώθει άσχημα χωρίς να τον κατακρίνετε για αυτό και όσο μπορείτε να τον βοηθάτε να ηρεμεί κάθε φορά λίγο παραπάνω και θα δείτε την διαφορά μέρα με τη μέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved