Μέλι στην εγκυμοσύνη: Μπορώ να το τρώω άφοβα;

Το μέλι  είναι από τις τροφές που μπορεί να καταναλώνει η γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της;

 

Μέλι στην εγκυμοσύνη: Μπορώ να το τρώω άφοβα;

Είναι ασφαλές για το έμβρυο;

Σύμφωνα με το MomJunction , το μέλι μπορεί να καταναλώνετε στην εγκυμοσύνη αρκεί να είναι παστεριωμένο και να φέρει πιστοποίηση από κρατικό φορέα. Η βασική αιτία ανησυχίας σχετικά με το ακατέργαστο μέλι είναι ότι μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση. Πρόκειται για μια σπάνια αλλά σοβαρή παραλυτική νόσος που προκαλείται από μια νευροτοξίνη η οποία παράγεται από το βακτηρίδιο Clostridium botulinum και μερικές φορές από στελέχη των βακτηριδίων Clostridium butyricum και Clostridium baratii.

Ωστόσο, επηρεάζει μόνο τα μωρά ηλικίας κάτω του ενός έτους, καθώς το πεπτικό σύστημα τους είναι ανώριμο. Το γαστρεντερικό σύστημα σε ενήλικες περιέχει βακτήρια που εμποδίζουν τη τοξίνη της αλλαντίασης και δεν αφήνει να μετακινηθεί στον πλακούντα.

Οφέλη Από Το Μέλι Κατά Τη Διάρκεια Της Εγκυμοσύνης

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού ενισχύουν την ανοσία του οργανισμού. Βοηθάει επίσης στην αντιμετώπιση της καούρας εξουδετερώνοντας τα οξέα του στομάχου.

Ανακουφίζει από την αϋπνία

Η δράση του μελιού βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Το πόσιμο γάλα που αναμιγνύεται με μια κουταλιά μέλι πριν από τον ύπνο σας βοηθά να έχετε έναν ανενόχλητο ύπνο .

Ανακουφίζει από το κρυολόγημα και το βήχα

Το μέλι είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο κατά του βήχα. Σε συνδυασμό με λεμόνι βοηθά στην ανακούφιση από τον έντονο βήχα.

Ανακουφίζει τον πονόλαιμο

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού απαλύνουν τον ερεθισμό του λαιμού. Προσθέστε μέλι σε τζίντζερ ή τσάι λεμονιού και πιείτε το ζεστό για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο.

Διαβάστε επίσης

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέξει μια έγκυος στο δεύτερο τρίμηνο
Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να προσέξει μια έγκυος στο πρώτο τρίμηνο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved