9η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μια εγκυμονούσα

Τι συμβαίνει στο σώμα μιας γυναίκας στην 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης.

9η εβδομάδα εγκυμοσύνης: Όλα όσα θέλει να ξέρει μια εγκυμονούσα

Οσο μεγαλώνει το μωρό, η μήτρα σας διογκώνεται για να το χωρέσει. Σ’αυτό το στάδιο θα έχει το μέγεθος ενός μικρού πεπονιού και θα χωρά άνετα στην πυελική σας κοιλότητα.

Οι λεπτές μέλλουσες μαμάδες κι εκείνες που έχουν ξαναμείνει έγκυες μπορεί να αρχίσουν να βλέπουν την κοιλιά τους να μεγαλώνει, καθώς θα προβάλλει η μήτρα.

Πολλές γυναίκες εκπλήσσονται γιατί νιώθουν και φαίνονται φουσκωμένες πριν ακόμα προβάλει η μήτρα τους προς τα έξω και αισθάνονται πως φαίνονται στρουμπουλές μάλλον παρά έγκυες.

Αυτό οφείλεται στο φούσκωμα των εντέρων και των γύρω ιστών και στη μικρή πρόσληψη βάρους που είναι φυσιολογική στην αρχή.

Οι ορμόνες σας συνεχίζουν να μαίνονται και μπορεί να έχετε πονοκεφάλους και προβλήματα στη μέση,καθώς και αυξημένες κολπικές εκκρίσεις που ισως ευνοήσουν την εμφάνιση εξανθήματος.

Οσον αφορά το έμβρυο, αν και υπάρχουν πολλά που πρέπει να ολοκληρωθούν στους επόμενους μήνες, και πολλή ανάπτυξη να συντελεστεί, το μωρό έχει πια όλα τα βασικά μέρη του σώματος του, όπως τα δάχτυλα χεριών και ποδιών, καρπούς και αστραγάλους ακόμα και λοβούς στα αυτιά. Τα όργανά τους είναι στη θέση τους και πολλά θα είναι σύντομα λειτουργικά.
Το κεφάλι του αντιστοιχεί σε μέγεθος στο μισό σώμα του και το πιγούνι του είναι κατεβασμένο στο στήθος.

Θα παραμείνει σ’αυτή τη θέση πολλές εβδομάδες. Αλλά θα επωφελείται από το χώρο στη μήτρα για να κινείται ελεύθερα στο αμνιακό υγρό.

Διαβάστε επίσης

Πώς αλλάζει η ζωή της γυναίκας κατά την 9η εβδομάδα της κύησης;
Εγκυμοσύνη ανά εβδομάδα: 9η εβδομάδα της κύησης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved