Περίοδος και εγκυμοσύνη: Μπορώ να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Εγκυμοσύνη και περίοδος; Ένα ερώτημα που βασανίζει αρκετές χρήστριες στο διαδίκτυο και ερώτημα που σήμερα θα δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση!

Περίοδος και εγκυμοσύνη: Μπορώ να είμαι έγκυος και να έχω περίοδο;

Κάποιες γυναίκες αναφέρουν ότι έχουν κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σύμφωνα με το babycenter.com ενώ κάποιες άλλες διακοπτόμενη αιμορραγία που τους μοιάζει με φυσιολογική περίοδο.

Αλλά η κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν είναι το ίδιο πράγμα με την περίοδο. Άρα με λίγα λόγια, δεν μπορεί μια γυναίκα να είναι έγκυος και να έχει παράλληλα περίοδο.

Κάθε είδους αιμορραγία, μικρή ή μεγάλη, σχετίζεται πια με την εγκυμοσύνη και όχι με τον κύκλο.

aimoragia stin egkimosini 1

Η έμμηνος ρύση ή εμμηνόρροια, συμβαίνει μόνο όταν μια γυναίκα δεν είναι σε ενδιαφέρουσα. Είναι η φάση του έμμηνου κύκλου όπου αποβάλλεται το τοίχωμα της μήτρας, το ενδομήτριο. Συγκεκριμένα, ο όρος εμμηνόρροια αναφέρεται στην φυσιολογική και τακτική αιμορραγία που διαρκεί συνήθως πέντε έως επτά ημέρες και η μέση ποσότητα αίματος που χάνεται κατά την εμμηνόρροια είναι 35mL (χιλιοστά του λίτρου) ενώ φυσιολογικές θεωρούνται και οι ποσότητες από 10 έως 80mL. Πολλές γυναίκες παρατηρούν αποβολή του ενδομητρίου που έχει την εμφάνιση ιστών αναμεμιγμένων με αίμα. Ένα ένζυμο που υπάρχει στο ενδομήτριο, η πλασμίνη, εμποδίζει την πήξη του αίματος και την δημιουργία θρόμβων.

Μόλις, λοιπόν το ωάριο εμφυτευθεί στη μήτρα, οι ορμόνες στέλνουν σήμα και έτσι το αίμα παραμένει μέσα ώστε να ενισχύσει στην ανάπτυξη του εμβρύου. Έτσι λοιπόν, δεν θα έχετε ξανά περίοδο μέχρι φέρετε στον κόσμο το μωρό σας.

Μπορεί όμως δείτε αίμα, γιατί απελευθερώνεται μια μικρή ποσότητα αίματος από τη μήτρα και οδηγεί σε μικρή αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης, πολλές φορές και τις ίδιες ημέρες με εκείνες που η γυναίκα περίμενε την περίοδό της. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται ότι περιμένουν παιδί, αλλά παραπονιούνται για «περίεργη» περίοδο, με πολύ λίγο αίμα και μικρή διάρκεια. Επίσης, αίμα μπορεί να προκύψει έπειτα από σεξ με το σύντροφό.

Τότε αφού είμαι έγκυος γιατί έχω αίμα;

Αν είστε έγκυος και παρατηρήσετε αιμορραγία θα πρέπει να επικοινωνήσετε χωρίς δεύτερη σκέψη με τον γιατρό σας ώστε να διακοπεί η αιμορραγία και να ελεγχθεί η πορεία της εγκυμοσύνης σας.

Διαβάστε επίσης:

Έχω περίοδο ενώ είμαι έγκυος. Είναι ανησυχητικό

Περίοδος στην εγκυμοσύνη: Τελικά γίνεται ή όχι;

Εγκυμοσύνη και περίοδος: Μπορεί να είμαι έγκυος ενώ έχω περίοδο; (vid)

Δεν είμαι έγκυος, όμως έχω καθυστέρηση. Γιατί συμβαίνει αυτό; (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved