Εγκυμοσύνη: Ποια είναι η σωστή στάση σώματος για να μην πονάτε

Η διατήρηση μιας σωστής στάσης του σώματος στις καθημερινές δραστηριότητες μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε πολλές από τις ενοχλήσεις που νιώθετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη: Ποια είναι η σωστή στάση σώματος για να μην πονάτε

Καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη η μετατόπιση του κέντρου βάρους σας προς τα εμπρός μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα κακή στάση του σώματος , πόνους στο επάνω μέρος της πλάτης και στους ώμους, και ενοχλήσεις στο κάτω μέρος της πλάτης.

Στην αρχή θα αισθάνεστε ότι πρέπει να κάνετε προσπάθειες για να διορθώσετε και να διατηρήσετε την ενδεδειγμένη στάση.

Μετά όμως θα το βρίσκετε απολύτως φυσιολογικό.

Για να βρείτε τη σωστή στάση, σταθείτε με τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά, και τα χέρια στο πλάι. Σιγουρευτείτε ότι το βάρος σας κατανέμεται σωστά και στα δύο πόδια σας.

Ισιώστε το κορμί σας και τεντώστε το λαιμό σας. Προσπαθήστε να κοιτάτε ίσια μπροστά διατηρώντας το πηγούνι σας παράλληλα με το πάτωμα. Χαλαρώστε τους ώμους σας. Αν νομίζετε ότι οι ώμοι σας γέρνουν προς τα εμπρός, σπρώξτε τις ωμοπλάτες σας προς τα πίσω ώσπου να βρείτε μια άνετη και όχι άκαμπτη στάση.

Αυτό θα σας βοηθήσει έτσι ώστε ο θώρακας και οι πνεύμονες σας να μην υφίστανται πίεση.

Ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουν πολλές έγκυοι είναι να αφήνουν το βάρος της κοιλιάς τους να παρασύρει τη σπονδυλική τους στήλη προς τα εμπρός.

Αυτό ασκεί πρόσθετη πίεση στη μέση τους. Για να δυναμώσετε τη μέση σας και να υποστηρίξετε το μωρό σας, συσφίξτε τους κοιλιακούς μυς. Όταν βρείτε μια άνετη στάση, προσπαθήστε να την υιοθετήσετε. Επίσης, η γυμναστική όπως το πιλάτες μπορεί να σας βοηθήσει με τους πόνους στην πλάτη.

Διαβάστε επίσης

Έτσι πρέπει να περπατάτε στην εγκυμοσύνη! Αυτή είναι η σωστή όρθια στάση
Οσφυαλγία και εγκυμοσύνη: Τι πρέπει να ξέρετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved