Ποια άσκηση θα σας βοηθήσει να έχετε φυσιολογική εγκυμοσύνη

Εκτός από μια προσεγμένη γενική άθληση, η ενδυνάμωση των κοιλιακών σας μυών και των μυών της πυέλου θα σας βοηθήσει να έχετε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

Ποια άσκηση θα σας βοηθήσει να έχετε φυσιολογική εγκυμοσύνη

Ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών της πυέλου

Οι μύες της πυέλου δημιουργούν ένα είδος «αιώρας» μέσα στην πύελο, που περικλείει την ουρήθρα τον κόλπο και τον ορθό.

Οι ασκήσεις για τους μυς της πυέλου - καλούνται και “ ασκήσεις του Kegel” από το όνομα του γιατρού που πρώτος τις συνέστησε- θα βοηθήσουν στην τόνωση των σκληρά εργαζόμενων μυών. Θα μπορέσουν έτσι να υποστηρίξουν το βάρος του σώματος του μωρού σας και θα το εξωθήσουν κατά τη διάρκεια του τοκετού. Η τόνωση των μυών θα τους βοηθήσει επίσης να επανέλθουν μετά τον τοκετό και να προληφθούν προβλήματα όπως η ακράτεια ούρων κατά το βήχα ή το φτέρνισμα.

Για να ασκήσετε αυτούς τους μυς πρέπει πρώτα να τους διακρίνετε. Την επόμενη φορά που θα ουρήσετε, προσπαθήστε να διακόψετε για λίγο τη ροή των ούρων χωρίς να σας φύγει ούτε σταγόνα.

Οι μύες που χρησιμοποιήσατε για να διακόψετε τη ροή των ούρων είναι οι μύες της πυέλου. Τώρα που τους έχετε εντοπίσει , μην επαναλάβετε αυτή τη δοκιμή. Αν η ουροδόχος κύστη σας δεν αδειάζει, μπορεί να πάθετε ουρολοίμωξη.

pregnant exercise

Μπορείτε να εκτελείτε τις ασκήσεις αυτών των μυών οπουδήποτε: ενώ κάθεστε στο αυτοκίνητο ή μπροστά στην τηλεόραση, ακόμα κι αν περιμένετε στην ουρά. Απλώς σφίξτε τους μυς σας , μετρήστε ως το πέντε και χαλαρώστε αργά. Θα σας βοηθήσει να φανταστείτε τους μυς σας σαν έναν ανελκυστήρα.

Όπως ο ανελκυστήρας ανεβαίνει ένα ένα τα πατώματα , έτσι κι εσείς σφίγγετε σταδιακά τους μυς σας , έως ότου σφιχτούν εντελώς. Επειτα, όπως ο ανελκυστήρας κατεβαίνει ένα ένα τα πατώματα, χαλαρώστε κι εσείς βαθμιαία. Επαναλάβετε την άσκηση πέντε φορές.

Στην αρχή θα σας φαίνεται δύσκολο, ακόμα και να μετρήσετε ως το πέντε, γιατί οι μύες αυτοί κουράζονται εύκολα. Αν επαναλάβετε την άσκηση αρκετές φορές την ημέρα, τότε θα μπορέσετε να κάνετε όλες τις επαναλήψεις.

Διαβάστε επίσης

Άσκηση στην εγκυμοσύνη: 3 εύκολες ασκήσεις για κάθε τρίμηνο
Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Τι σας προσφέρει και πότε απαγορεύεται

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved