Εγκυμοσύνη και παπούτσια: Ποια να αποφεύγετε, ποια να προτιμάτε

Τι είδους παπούτσια είναι κατάλληλα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Εγκυμοσύνη και παπούτσια: Ποια να αποφεύγετε, ποια να προτιμάτε

Το οίδημα των ποδιών δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο και γι΄αυτό θα πρέπει να επιλέξετε υποδήματα μεγαλύτερου μεγέθους από το συνηθισμένο.

Μερικές γυναίκες διαπιστώνουν πως τα πόδια τους παραμένουν ελαφρώς πρησμένα και μετά τη μετά τη γέννα. Αν λοιπόν αγοράσετε καινούργια παπούτσια, να θυμάστε το εξής:

Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια

Επηρεάζουν τη στάση του σώματος σας η οποία μεταβάλλεται καθώς η κοιλιά σας προβάλλει προς τα εμπρός.Είναι λοιπόν πιθανόν να σας προκαλέσουν πόνους στη μέση.

Να φοράτε,άνετα χαμηλοτάκουνα υποδήματα

Αυτά πρέπει να είναι από τέτοιο υλικό που να επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει. Αποφύγετε τα εντελώς ίσια, γιατί ούτε αυτά βοηθούν την καλή σας ισορροπία.

Αποφύγετε τα υποδήματα με κορδόνια ή μπαρέτες

Στο προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης σας δεν θα μπορείτε να σκύψετε για να τα δέσετε.

Να εναλλάσσετε τα παπούτσια σας

Μη φοράτε τα ίδια παπούτσια δεύτερη μέρα στη σειρά, αλλά να αλλάζετε τουλάχιστον δύο ζευγάρια, για να προλαβαίνει το καθένα να αερίζεται.

Διαλέξτε βαμβακερές κάλτσες και καλσόν

Τα βαμβακερά υφάσματα καθώς και εκείνα που έχουν βαμβάκι σε υψηλό ποσοστό είναι προτιμότερα από τα συνθετικά, γιατί επιτρέπουν στο δέρμα σας να αναπνέει.Τα κοντά καλτσάκια που φτάνουν ως τους αστραγάλους δεν πιέζουν τα αγγεία στα πόδια σας. Το ιδανικό είναι να περπατάτε ξυπόλυτη όσο περισσότερο μπορείτε,προκειμένου να ασκήσετε τους μυς των ποδιών σας και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Διαβάστε επίσης

Ψηλοτάκουνα παπούτσια στην εγκυμοσύνη: Διάσημες που δεν τα αποχωρίστηκαν (pics)
Ψηλά τακούνια: Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved