Έξι πράγματα που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όλα όσα πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνη σας!

Έξι πράγματα που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σίγουρα ο γιατρός σας, σας έχει δώσει οδηγίες για το τι πρέπει και τι όχι να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας. Ξέρετε τι πρέπει να φάτε και τι να πιείτε, ξέρετε αν πρέπει να γυμναστείτε και πόσο, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε ώστε να είστε και εσείς και το μωρό σας, υγιείς. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά πράγματα που ίσως οι γιατρός σας δεν σας ανέφερε ή που δεν γνωρίζετε. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά.

1. Μείνετε μακριά από τις άσχημες οσμές

Αποφύγετε να βρίσκεστε στο παιδικό δωμάτιο όταν το βάφει ο σύζυγός σας. Οι μυρωδιά από τα χρώματα δεν είναι καλά για μια έγκυο γυναίκα και θα πρέπει να τα αποφύγετε κατά τη διάρκεια της κύησης σας, ειδικά εάν το δωμάτιο δεν αερίζεται αρκετά καλά.

problimata stin egkimosini 1

2. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να μην είναι καλό για το μωράκι σας στη μήτρα

Μπορεί να ακούγεται χαλαρωτικό ένα ζεστό λουτρό και είναι. Αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται το πολύ ζεστό νερό, καθώς υπάρχει πιθανότητα αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος.

3. Αποφύγετε τους πολλούς χυμούς φρούτων

Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, αλλά οι χυμοί φρούτων μπορεί να μην είναι καλοί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η κατανάλωση φρούτων είναι πάντα καλύτερη από την κατανάλωση χυμών, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Επομένως, αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η υπερβολική κατανάλωση χυμού φρούτων μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη κύησης.

problimata stin egkimosini 3

4. Να μην κοιμάστε στην πλάτη σας

Ο ύπνος στην αριστερή σας πλευρά είναι η καλύτερη θέση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να είναι δύσκολο να είστε στη μία πλευρά και ίσως θελήσετε να αλλάξετε τη θέση σας. Θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα κοιμηθείτε στην πλάτη σας. Ο ύπνος στην πλάτη σας κατά τη διάρκεια κύησης μπορεί να σας προκαλέσει προβλήματα αναπνοής, χαμηλή αρτηριακή πίεση και άλλους συναφείς κινδύνους. Ο ύπνος από τη μία και την άλλη πλευρά βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στο έμβρυο.

5. Χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας

Οι ηλεκτρικές κουβέρτες μπορεί να είναι επιβλαβείς για το έμβρυο σας.

6. Προϊόντα φροντίδας του δέρματος

Πάντα να χρησιμοποιείτε κατάλληλη κρέμα στο σώμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Να θυμάστε ότι όταν εφαρμόζετε στο δέρμα σας μια κρέμα, απορροφάται από το σώμα σας και έτσι επηρεάζει το αναπτυσσόμενο μωρό σας. Τα πιο επικίνδυνα χημικά που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη μεταφορά είναι το σαλικυλικό οξύ, τα ρετινοειδή και το βενζυλικό υπεροξείδιο. Πριν αγοράσετε τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης σας, διαβάστε τα συστατικά που περιέχουν.

πηγή: momjunction.com

Διαβάστε επίσης:

Πέντε καλλυντικά που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Ασκήσεις για το πρώτο τρίμηνο της κύησης

Εγκυμοσύνη και ύπνος: Ποια στάση να αποφύγετε

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved