Εγκυμοσύνη και ραγάδες: Δείτε πώς θα τις προλάβετε, με φυσικές λύσεις

Οι ραγάδες στην εγκυμοσύνη είναι κάτι σαν… ο φόβος και ο τρόμος για τις μέλλουσες μανούλες!

Εγκυμοσύνη και ραγάδες: Δείτε πώς θα τις προλάβετε, με φυσικές λύσεις

Και όχι άδικα. Αυτά τα λευκά σημάδια που «χτυπούν» σε γλουτούς, κοιλιά, στήθος δεν ενθουσιάζουν καμία γυναίκα, είτε είναι έγκυος, είτε όχι. Ωστόσο, στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχεις περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσεις ραγάδες, λόγω της αύξησης βάρους, της διάτασης του δέρματος, αλλά και ότι διαταράσσεται η ορμονική ισορροπία, ενώ έχουμε και κατακράτηση υγρών.

Ωστόσο, πέρα από τους παράγοντες αυτούς, σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των ραγάδων παίζει η κληρονομικότητα και ο τύπος της επιδερμίδας. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν τρόποι πρόληψης, ώστε να αποφευχθεί το αισθητικό αυτό πρόβλημα, που αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ραγάδες είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αλλά είναι ευκολότερο να προληφθούν! Γιατί το παν είναι η πρόληψη!

Πώς θα προλάβετε την εμφάνιση ραγάδων

Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές κρέμες, κατά των ραγάδων που ενυδατώνουν την επιδερμίδα κι έτσι εμποδίζουν το τράβηγμα των ινών. Αποφύγετε αυτές με χημικές ουσίες. Καλύτερα να συμβουλευθείτε τον γυναικολόγο σας, πριν αγοράσετε κάποια. Άπλωστε την κάθε πρωί και βράδυ, ειδικά μετά από το ντους.

Όλοι θα σας πουν ότι το παν είναι η ενυδάτωση. Γι’ αυτό και θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό, ώστε να κρατάτε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας.

Κάντε μασάζ με λάδι καρύδας. Βάλτε μία ποσότητα λάδι καρύδας (μην το τσιγκουνευτείτε) και κάντε μασάζ, κυρίως, στα σημεία που εμφανίζονται οι ραγάδες. Επειδή πρόκειται για έναν φυσικό τρόπο, μπορείτε να το επαναλάβετε 2 με 3 φορές μέσα στη μέρα. Αν δεν έχετε λάδι καρύδας, μπορείτε να κάνετε μασάζ και με babyoil.

Χρησιμοποιείστε καστορέλαιο. Ενδείκνυται για την πρόληψη των ραγάδων, αλλά και άλλων αισθητικών προβλημάτων, αφού έχει ενυδατική δράση. Εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα καστορέλαιου στο δέρμα σας, τυλίξτε την περιοχή με μία μεμβράνη και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά.

Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή. Προτιμήστε τροφές με καλής ποιότητας πρωτεΐνες, όπως κρέας, κοτόπουλο. Αλλά και τροφές, πλούσιες σε βιταμίνη C και Ε. Μπορείτε να συμβουλευθείτε τον γυναικολόγο σας ή έναν διατροφολόγο, για τη διατροφή, που μπορείτε να ακολουθήσετε.

Αποφύγετε επεξεργασμένες τροφές. Και γενικότερα, αποφύγετε τροφές, που θα σας προσθέσουν περισσότερο βάρος. Άλλωστε, όσο περισσότερα κιλά παίρνεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την εμφάνιση ραγάδων.

Διαβάστε επίσης

Πώς θα αντιμετωπίσετε τις ραγάδες στην εγκυμοσύνη;

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη; Μάθετε τα πάντα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved