Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Τα περίεργα σημάδια που μπορείς να αναγνωρίσεις την εγκυμοσύνη

Εσείς, γνωρίζετε ή όχι αυτά τα περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης;

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Τα περίεργα σημάδια που μπορείς να αναγνωρίσεις την εγκυμοσύνη

Πολλά συμπτώματα πριν καν ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος σας μαρτυρούν αυτό το χαρμόσυνο νέο. Η πρωινή ναυτία, η κούραση και η επιθυμία να επισκέπτεται μια γυναίκα την τουαλέτα περισσότερες φορές απ' ό,τι συνήθως, είναι τα κλασσικά συμπτώματα, που λίγο πολύ όλες οι γυναίκες γνωρίζουμε.

Υπάρχουν όμως και μερικά διαφορετικά συμπτώματα που το σώμα ενός μας λέει «Εϊ, ψιτ, εσύ είσαι έγκυος», εμείς δεν τα αντιλαμβανόμαστε. Και λέω εμείς γιατί, την αλήθεια μου θα την πω, τα είχα και εγώ αλλά πραγματικά δεν είχα καταλάβει ότι ήμουν έγκυος, μέχρι που έκανα το τεστ εγκυμοσύνης και είδα εκείνη τη ροζ γραμμούλα σταθερή να μου λέει ότι η μητρότητα μου χτύπησε την πόρτα.

Επειδή και εγώ, όπως και εσείς, υπήρξα μέλλουσα μανούλα που googlaρα αρκετά στο διαδίκτυο από τη μέρα που έμεινα έγκυος, ανακάλυψα όλα αυτά τα περίεργα σημάδια και αποφάσισα να τα μοιραστώ μαζί σας, έτσι ώστε όσες γίνατε ήδη μανούλες να μου πείτε αν συμφωνείτε με όλα τα παρακάτω ή όχι και όσες δεν έχετε γίνει μανούλες και ψάχνετε στη μηχανή αναζήτησης της google «συμπτώματα εγκυμοσύνης» να δείτε ποια άλλα ακόμη εκτός από τις ναυτίες, τη ζαλάδα, την κούραση και την συχνοουρία, σας μαρτυρούν ότι στο σώμα σας μεγαλώνετε έναν μικρό ανθρωπάκο.

symptomata egkimosinis 1

Μπουκωμένη μυτούλα

Έχετε παρατηρήσει ότι ξυπνάτε με μπουκωμένα ρουθούνια ενώ πριν δεν είχατε τέτοιο πρόβλημα; Μήπως φυσάτε τη μύτη σας περισσότερες φορές απ'ό,τι συνήθως; Αυτό συμβαίνει επειδή η παραγωγή των βλεννογόνων αυξάνεται όχι επειδή πιστεύετε ότι «αρπάξατε» κρύωμα αλλά επειδή είστε έγκυος.

Μεταλλική γεύση στο στόμα

Επίσης γνωστή και ως δυσγευσία που συχνά αρχίζει στο πρώτο τρίμηνο της κύησης και μπορεί να παραμείνει σε όλη την εγκυμοσύνη. Εγώ ένιωθα σαν να μασούσα «άμμο» όταν έτρωγα κάτι ή δεν αναγνώριζα καλά τις γεύσεις στο στόμα μου!

Φούσκωμα

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ενδέχεται να νιώθετε φούσκωμα και δυσπεψία και αυτό οφείλεται στην προγεστερόνη που αυξάνεται κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης εγκυμοσύνης. Μπορεί να έχετε και περισσότερα αέρια απ'ό,τι συνήθως.

symptomata egkimosinis 2

Ούλα που ματώνουν

Πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα αντιμετωπίζουν την ουλίτιδα. Αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς (σας είπα το έχω ψάξει το θέμα) προκύπτει από την αύξηση ορμονών. Τα ούλα γίνονται αρκετά πιο ευαίσθητα και αιμορραγούν με το βούρτσισμα. Φροντίστε να πλένετε καλά τα δόντια σας, να τα βουρτσίζετε, ακόμη και αν ματώνουν.

Δυσκοιλιότητα

Ναι, η δυσκοιλιότητα μπορεί να μαρτυρά την εγκυμοσύνη σας. Το έπαθα από τις πρώτες κιόλας μέρας, με ταλαιπώρησε σε όλους τους 9 μήνες και μετά τον τοκετό απέκτησα, ωραιότατες αιμορροΐδες που μέχρι και σήμερα με ταλαιπωρούν. Αλλά τα «σημάδια» που αφήνει μια εγκυμοσύνη (καλά και κακά) θα τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

symptomata egkimosinis 3

Εφιάλτες

Αχ, οι εφιάλτες είχαν γίνει καθημερινό πρόβλημα. Ήταν σαν να με τιμωρούσε το σύμπαν. Κάθε πρωί άρπαζα ονειροκρίτη και έψαχνα να δω τι σημαίνουν τα όνειρά μου. Μάλιστα κάποια από αυτά προμήνυαν εγκυμοσύνη, που δεν άργησε να έρθει.

Ζαλάδες

Ναι, οι ζαλάδες είναι ένα σύμπτωμα που ξεκινάει από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες. Μόλις νιώσετε ξαφνικές ζαλάδες και έχετε και μια-δυο μέρες καθυστέρηση, κάντε το τεστ. Κάπως έτσι ανακάλυψα και εγώ ότι ήμουν έγκυος.

Ελπίζω το άρθρο μου να σας φάνηκε χρήσιμο! Σας φιλώ!

Διαβάστε επίσης:

Έξι σημάδια που αποκαλύπτουν ότι είστε έγκυος
'Εξι περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης
Αναγνωρίστε τα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης
Πώς θα καταλάβω, ότι είμαι έγκυος; (vid)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved