Αίμα στην εγκυμοσύνη: Η αιμορραγία σημαίνει πάντα αποβολή;

Η αιμορραγία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης αγχώνει και τις πιο ψύχραιμες γυναίκες. Μοιραία, η σκέψη πάει πάντα στο κακό.

Αίμα στην εγκυμοσύνη: Η αιμορραγία σημαίνει πάντα αποβολή;

«Γιατί έχω αίμα;», «Tι συμβαίνει με το μωρό;», είναι από τις πρώτες ερωτήσεις που έρχονται στο μυαλό. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει πάντα σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Κολπική αιμορραγία ίσον αποβολή;

Η κολπική αιμορραγίαμπορεί να συμβεί σε διάφορα χρονικά σημεία της εγκυμοσύνης. Ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες, είναι συνηθισμένη και δε συνδέεται άμεσα με την αποβολή. Η πλειονότητα των γυναικών που παρουσιάζουν μικρή αιμορραγία μεταξύ 6ης και 8ης εβδομάδας έχουν στη συνέχεια μια απολύτως φυσιολογική εγκυμοσύνη… Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης, μια γυναίκα μπορεί αν έχει αιμορραγία λόγω εμφύτευσης, (συμβαίνει περίπου 4 εβδομάδες από την έναρξη της εγκυμοσύνης καθώς το γονιμοποιημένο ωάριο μπαίνει στη μήτρα), ορμονικών αλλαγών, λοιμώξεων ακόμα και σεξουαλικών επαφών.

aimastin egkimosini 3

Πρόβλημα στον πλακούντα ή τον τράχηλο

Συνήθως μια αιμορραγία δείχνει κάποιο πρόβλημα στον πλακούντα ή στον τράχηλο της μήτρας, ο οποίος γίνεται λίγο πιο ευαίσθητος και ευάλωτος σε ερεθισμούς και περιστασιακά αιμορραγεί. Μπορεί επίσης να έχετε μια μικρή αιμορραγία όταν ο πλακούντας εγκαθίσταται στο εσωτερικό της μήτρας.

Για πρόδρομο πλακούντα μιλάμε όταν ο πλακούντας βρίσκεται πολύ χαμηλά και φράζει τον τράχηλο. Αυξημένο ρίσκο για προδρομικό πλακούντα έχουν οι έγκυες που έχουν τεκνοποιήσει ξανά, προηγούμενη καισαρική τομή ή άλλο χειρουργείο στη μήτρα καθώς και η πολύδυμη κύηση.

Αποκόλληση πλακούντα συμβαίνει όταν ο πλακούντας αποχωρίζεται από το τοίχωμα της μήτρας πριν γεννηθεί το μωρό. Συνήθως συμβαίνει στις τελευταίες 12 εβδομάδες της κύησης και το αίμα προέρχεται από την πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα από τα τοιχώματα της μήτρας. Εμφανίζεται στο 1% των εγκύων και μπορεί να είναι ήπιας μορφής όπου απαιτείται ανάπαυση και πολύ ήπια δραστηριότητα έως πολύ σοβαρής μορφής όπου μπορεί να χρειασθεί και νοσηλεία.

Επίσης η αιμορραγία μπορεί να οφείλεται σε τραχηλικό πολύποδα (καλοήθη όγκο στον τράχηλο), τραχηλίτιδα ή κολπίτιδα (φαινόμενα που αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση) ή και στην εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα, συνήθως 1 με 2 εβδομάδες μετά την πιθανή σύλληψη.

aimastin egkimosini 1

Πρόσθετες αιτίες της αιμορραγίας σε προχωρημένη εγκυμοσύνη είναι:

• Τραυματισμό του τραχήλου της μήτρας ή του κόλπου
• πολύποδες
• Καρκίνος

Οποιαδήποτε κολπική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος, γι 'αυτό είναι σημαντικό να καλέσετε το γιατρό σας αμέσως. Να είστε έτοιμες να δώσετε πληροφορίες σχετικά με την ποσότητα του αίματος που έχετε χάσει και μια περιγραφή του πώς αισθάνεστε συνολικά.

Διαβάστε επίσης

Αίμα στην εγκυμοσύνη: Δεν χρειάζεται πάντα να βάζετε το κακό με το νου σας
Εγκυμοσύνη και αιμορραγία: Τι μπορεί να φταίει

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved