Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Ασκήσεις για το πρώτο τρίμηνο της κύησης

Εγκυμοσύνη και γυμναστική: Ασκήσεις για τους τρεις πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Ασκήσεις για το πρώτο τρίμηνο της κύησης

Παραμείνετε fit κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Το να γυμνάζεστε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να είστε εσείς και το μωρό σας υγιείς!

Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Προτερήματα

Η πρωινή ναυτία, η πρωινή αδιαθεσία και όλα εκείνα τα ενοχλητικά συμπτώματα που υπάρχουν κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, η ενεργή και δραστήρια ζωή θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Εκτός από τα παραπάνω όμως, η γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το πρώτο τρίμηνο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το βάρος σας, να μην πάρετε πολλά κιλά και θα σας προετοιμάσει για μια πιο εύκολη γέννα, θα έχετε ευδιαθεσία και θα κοιμάστε σαν πουλάκι.

Πριν αρχίσετε οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα ή πριν συνεχίσετε τη σωματική δραστηριότητα (ειδικά αν αθλούσασταν πιο πριν και είχατε έντονη και δραστήρια ζωή) φροντίστε να ενημερώσετε τον γιατρό σας και να ζητήσετε και τη δική του γνώμη.

gymnastiki kai egkimosini 1

Εγκυμοσύνη και γυμναστική: Ποιες ασκήσεις είναι κατάλληλες και τι προσφέρουν

Pilates

Οι pilates θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε δύο από τις πιο κύριες δυσκολίες της εγκυμοσύνης. Την ισορροπία και τον πόνο στη μέση. Κατά τις πρώτες συνεδρίες θα ενισχύσετε τη δύναμή σας και στα επόμενα μαθήματα θα μάθετε να διαχειρίζεστε τη δύναμη αυτή και να ελέγχετε την ισορροπία σας.

Προσοχή, μην εκτελείτε πόζες που είναι ακατάλληλες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μην το παρακάνετε. Καλό θα είναι να υπάρχει κάποιος γυμναστής μαζί σας ώστε οι ασκήσεις που θα εκτελείτε να είναι κατάλληλες για εσάς και ελεγχόμενες από κάποιον ειδικό. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να ενισχύσετε τα παραπάνω.

gymnastiki kai egkimosini 4

Yoga

H yoga είναι ίσως από τις καλύτερες ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η γιόγκα ενισχύει τη δύναμη και την ισορροπία, διατηρεί τους μυς αδύναμους, μειώνει την αρτηριακή πίεση και σας διδάσκει ρυθμούς αναπνοής που θα σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Θα πρέπει να αποφεύγετε στάσεις που πιέζουν την κοιλιά, την πλάτη και την hot γιόγκα. Μισή ώρα την ημέρα κάθε μέρα είναι ό,τι καλύτερο αλλά και ένα 30λεπτο μάθημα την εβδομάδα είναι αρκετό.

Περπάτημα

Το περπάτημα είναι ούτως ή άλλως μέρος της ζωής μας και μια καλή γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Καθώς κινήστε το σώμα δυναμώνει. Ξεκινήστε με 10 λεπτά περπάτημα την ημέρα για 3 με 5 φορές την εβδομάδα. Αυξήστε το στα 30 λεπτά την ημέρα και αποφύγετε χωματόδρομο και ανηφόρες.

Κολύμβηση και aerobic στο νερό

Η πισίνα μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης. Στο νερό μπορείτε να ακολουθήσετε αρκετές ασκήσεις πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου γυμναστή. Δοκιμάστε 3 με 5 φορές την εβδομάδα από 30 λεπτά το κάθε μάθημα.

gymnastiki kai egkimosini 2

Περισσότερες πληροφορίες:

Πριν από κάθε μάθημα φροντίστε να ενημερώσετε τον γυμναστή σας, ειδικά τους πρώτους τρεις μήνες, ότι είστε έγκυος.

Σταματήστε την γυμναστική κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αν:

  • Αισθάνεστε κόπωση
  • Αισθάνεστε να ζεσταίνεστε
  • Νιώθετε αφυδατωμένη
  • Παρατηρήσετε αιμορραγία ή νιώσετε πόνο χαμηλά

Διαβάστε επίσης:
Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Όχι μόνο επιτρέπεται αλλά έχει και σημαντικά οφέλη
Γυμναστική στην εγκυμοσύνη: Τι είδους γυμναστική μπορώ να κάνω; (βίντεο)
Οι 10+1 «κανόνες» για ασφαλή γυμναστική στην εγκυμοσύνη
Εγκυμοσύνη και γυμναστική: Ασκήσεις με βαράκια (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved